Un ordin al Ministerului Transporturilor şi Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice (ANAP) care conţine norme pentru urgentarea atribuirii contractelor de achiziţie publică implementate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii (CNAIR) a fost publicat joi în Monitorul Oficial. Ministerul Transporturilor spune că durata de la începerea procedurii de achiziţie publică şi până în momentul desemnării ofertantului câştigător era până acum de peste un an, iar prin acest ordin se are în vedere scurtarea acestor termene la 2-4 luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Transporturilor, ordinul comun al Ministerului Transporturilor şi Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice (ANAP) care conţine un set de norme pentru eficientizarea procedurilor de lucrr, publicat joi în Monitorul Oficial, prevede scurtarea termenelor atât pentru elaborarea documentaţiilor de atribuire, cât şi pentru desfăşurarea procesului de evaluare a ofertelor.

Durata de la începerea procedurii de achiziţie publică şi până în momentul desemnării ofertantului câştigător era până acum de peste un an, iar prin acest ordin se are în vedere scurtarea acestor termene la 2-4 luni, în funcţie de complexitatea actelor care trebuie studiate.

"Demersul urmăreşte creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene nerambursabile în domeniul infrastructurii rutiere la nivel naţional şi accelerarea procedurilor administrative în interiorul CNAIR", precizează Ministerul Transporturilor.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.