Ozzy Osbourne va putea duce mai departe procesul intentat AEG, după ce un judecător californian a respins cererea avocaţilor companiei de anulare a acţiunii intentate de muzicianul britanic în martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Osbourne a acţionat în judecată AEG pentru politica acesteia de a cere artiştilor care vor să concerteze pe O2 Arena din Londra să cânte şi la Staples Center din Los Angeles. De cealaltă parte, avocaţii susţin că muzicianul ar fi doar o acoperire pentru Live Nation.

Judecătorul Dale Fischer a hotărât: „AEG susţine că Ozzy a fost liber să cânte oriunde a vrut în Los Angeles atâta timp cât nu a folosit Live Nation ca promotor. (...) Este clar că plângerea depusă susţine că Ozzy, în mod personal, a suferit neajunsuri în mod direct pentru că nu a putut cânta în locurile preferate de el şi că prejudiciile vin din tipul de comportament pe care legea în domeniul concurenţei intenţionează să îl prevină. Este presupus că AEG se foloseşte de puterea de piaţă într-o anumită piaţă pentru a dejuca concurenţa din alta printr-un aranjament cu caracter obligatoriu. Această obligaţie îl afectează pe Ozzy pentru că îi comprimă alegerile legat de locurile în care să îşi desfăşoare concertele, indiferent dacă numele lui sau al promoterului se află în contractul cu spaţiul respectiv”.

Fischer a mai decis că Osbourne a susţinut aşa cum se cuvine că a fost constrâns. 

La momentul depunerii actelor în acest proces, oficiali ai AEG au transmis că vor „lupta hotărât”, susţinând că sunt deschişi unei analize asupra pieţei de divertisment la nivel global, „în special a practicilor noastre şi cele ale concurenţei”.

Cuplul Osbourne ar putea aduce în instanţă şi alţi artişti care s-au confruntat cu aceeaşi problemă privind AEG. Ozzy Osbourne vrea să forţeze AEG să renunţe la politica de închiriere a spaţiilor şi susţine că aceasta încalcă legile americane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.