Un bărbat s-a aruncat în aer într-o mulţime formată din talibani, forţe de securitate şi civili care sărbătoreau o încetare a focului fără precedent în Afganistan, omorând cel puţin 20 de persoane, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacul vine după ce preşedintele Ashraf Ghani a anunţat o extindere a perioadei de încetare a focului împotriva talibanilor. Talibanii şi forţele guvernamentale au căzut de acord să oprească ostilităţile pentru ultima săptămână din Ramadan.

Iniţial atacul nu a fost revendicat, însă o sursă din forţele de securitate afgane au declarat pentru AFP că ar fi vorba de ISIS.

În afară de cei 20 de morţi, alte 16 persoane au fost rănite.

Încetarea focului nu implica şi lupta contra ISIS. În primele două zile, luptătorii talibani, forţele de securitate afgane şi civilii s-au îmbrăţişat şi au făcut poze împreună.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.