Performanţa României la Eurovision Song Contest 2018 a fost criticată pe reţelele de socializare în urma eşecului de joi seară, cei mai mulţi reclamând organizatorul, televiziunea publică. Trupa The Humans a publicat un mesaj pe Facebook, precizând că "nu se va opri aici". Cântăreţii români au mulţumit publicului şi fanilor care i-au susţinut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ruşine TVR!", "Consider că TVR a umbrit strălucirea trupei cu o coregrafie de doi lei", "Partea de show, care s-a vrut foarte elabortă... ţinuta solistei prea neinspirată. Echipa care s-a ocupat de stilul vestimentar şi de regia acestui show a fost de nota 1", "TVR, nu mai cheltuiţi banii aiurea!", "O prezentare mediocră, care nu are de-a face cu muzica românească şi cu ce ne e specific nouă!" sunt câteva dintre mesajele negative la adresa organizatorului acestui concurs pentru România. Cele mai multe mesaje însă sunt de încurajare pentru reprezentanţii României. 

"Vă mulţumim din suflet celor care ne-aţi susţinut! Vă mulţumim cu acelaşi suflet şi celor care ne-au contestat dar ne-au motivat să fim din ce în ce mai buni! V-am simţit aproape de noi pe tot parcursul competiţiei şi suntem mândri că am avut ocazia să fim încurajaţi de un popor cu oameni frumoşi. Este minunat că şi în acest moment primim mesaje atât de frumoase care ne fac să stăm cu capul sus. Noi nu ne oprim aici! Nu vă opriţi nici voi şi susţineţi în continuare artiştii români, în orice situaţie", au scris cei de la The Humans pe pagina de Facebook. 

Melodia "Goodbye" nu a reuşit să strângă voturi pentru calificarea în etapa următoare. The Humans au cântat în cea de-a doua semifinală a competiţiei, care a avut loc joi seară, la Lisabona.

Televiziunea Română nu a comentat eşecul de la Lisabona, în urma solicitării News.ro. 

Ţările care s-au calificat în finală, joi, au fost: Serbia, Republica Moldova, Ungaria, Ucraina, Suedia, Australia, Norvegia, Danemarca, Slovenia şi Olanda.

Cei 10 finalişti de joi seara se alătură celor din prima semifinală, care a avut loc marţi: Austria: Cesár Sampson - Nobody But You; Estonia: Elina Nechayeva - La Forza; Cipru: Eleni Foureira – Fuego; Lituania: Ieva Zasimauskaitė - When We're Old; Israel: Netta – Toy; Cehia: Mikolas Josef - Lie To Me; Bulgaria: Equinox – Bones; Albania: Eugent Bushpepa – Mall; Finlanda: Saara Aalto – Monsters şi Irlanda: Ryan O'Shaughnessy – Together merg în Marea Finală a concursului.

Finala Eurovision 2018 va avea loc sâmbătă, iar telespectatorii români o vor putea urmări în direct pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+, începând cu ora 22.00.

Calificate din oficiu în marea finală sunt cele cinci ţări fondatoare Eurovision - grup cunoscut şi sub numele de "Marele 5", anume Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie - şi ţara gazdă, Portugalia.

Franţa este reprezentată de Madame Monsieur, cu "Mercy", Germania, de Michael Schulte, cu "You Let Me Walk Alone", Italia, de Ermal Meta şi Fabrizio Moro, cu "Non Mi Avete Fatto Niente", Spania - Amaia y Alfred, cu "Tu Canción", Marea Britanie - SuRie, cu "Storm" şi Portugalia- Cláudia Pascoal, cu "O Jardim".

Votul publicului şi votul juriului de specialitate au ponderi egale. Show-urile Eurovision au loc la Altice Arena, din Lisabona.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.