Filmul „Resistance”, despre viaţa mimului Marcel Marceau, se află în pregătire în regia venezueleanului Jonathan Jakubowicz, cu Jesse Eisenberg („The Social Network”) în rol principal, iar actorii Haley Bennett şi Matthias Schweighöfer ar putea face parte din distribuţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producţia va urmări viaţa lui Marceau şi implicarea lui în Rezistanţa Franceză, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Schweighöfer („The Manny”, „Kursk”) l-ar putea juca pe comandatul SS Klaus Barbie, care a fost desemnat de Hitler să distrugă Rezistenţa, în timp ce Bennett („Girl on the Train”, „The Red Sea Diving Resort”), pe Emma, o partizană a Rezistenţei care l-a convins pe Marceau să o ajute şi împreună au salvat mii de copii pe care i-au trimis din Franţa în Elveţia.

Producţia pentru „Resistance” va începe în toamna acestui an.

Marcel Marceau (22 martie 1923 - 22 septembrie 2007) a fost actor şi scriitor francez, premiat cu Emmy în 1956, şi recompensat cu titlul de Comandor al Ordinului Artelor şi Literelor, în 1978. 

Pentru activitatea sa din timpul celui de-Al Doilea Război Mondia, Marceau a primit însemnele de Mare Ofiţer în Legiunea de Onoare şi ale Ordinului Naţional de Merit al Franţei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.