MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 623,2 milioane lei, în creştere cu 24% faţă de cifra de afaceri obţinută în 2016, arată datele transmise luni Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Majorarea s-a datorat, în principal, ”creşterii semnificative din toate liniile de afaceri ale grupului, cu preponderenţă în Stomatologie, Clinici şi Laboratoare, precum şi achiziţiilor finalizate de grup în 2016 şi 2017”, arată raportul.

De asemenea, rezultatul net înregistrat anul trecut s-a ridicat la 8,84 milioane lei, de la o pierdere 1,24 milioane lei în 2016.

”Creşterea reprezintă translatarea creşterii profitului operaţional în rezultatul net”, spun oficialii MedLife.

Profitul operaţional a înregistrat o creştere de 80% în perioada de 12 luni încheiata la 31 decembrie 2017, comparativ cu perioada similară din 2016, de la 19,5 milioane lei în 2016 la 35,1 milioane lei în perioada încheiată la 31 decembrie 2017.

Grupul a înregistrat anul trecut cheltuieli operaţionale în cuantum de 595 milioane lei, cu 22% mai mari decât în 2016.

MedLife a achiziţionat anul trecut 80% din acţiunile Almina Trading SA, 100% din actiunile Anima Speciality Medical Services SRL si Anima Promovare si Vanzari SRL şi  55% din actiunile Valdi Medica SRL.

MedLife s-a listat în decembrie 2016 la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) prin vânzarea a 8,84 milioane de titluri, ceea ce reprezintă 44% din pachetul total de acţiuni ale companiei, mutare prin care V4C Eastern Europe Holding a ieşit din acţionariat.

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din România şi are o capitalizare de 730,7 milioane lei.

Pachetul majoritat al companiei MedLife este deţinut de familia Marcu.

MedLife concurează pe o piaţă românească a serviciilor medicale private cu reţele precum Regina Maria, Medicover sau Sanador.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.