Horia Adrian, executiv român cu peste 18 ani de experienţă de management în cadrul grupului LafargeHolcim, l-a înlocuit de la 1 februarie pe Sofiane Benmaghnia în poziţia de director general al producătorului de ciment Holcim România. Sofiane Benmaghnia, care a condus operaţiunile locale în ultimii doi ani, a ales să se dedice unor proiecte personale în afara grupului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Totodată, Horia Adrian preia responsabilităţi regionale, prin rolul de market head LafargeHolcim pentru Europa emergentă, care cuprinde Serbia, Bulgaria, Moldova şi Azerbaidjan. Managerii locali ai operaţiunilor grupului din ţările menţionate vor raporta direct către acesta, iar noile poziţii preluate de către Horia Adrian raportează direct către Marcel Cobuz. Acesta din urmă a fost numit în luna decembrie la conducerea operaţiunilor LafargeHolcim pentru Regiunea Europa.

„În România, avem o bază industrială solidă, o echipă cu o înaltă calificare, capacităţi reale de cercetare şi dezvoltare, şi beneficiem de sinergiile create în grup. Sunt convins că aceste avantaje ne vor ajuta să facem performanţă în pieţele în care operăm”, a declarat Horia Adrian, director general Holcim România şi market head Europa emergentă.

Horia Adrian (48 ani) este absolvent al programului de masterat în Administrarea Afacerilor al Universităţii Anjou şi al programelor de licenţă şi de masterat în Inginerie Mecanică ale Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi. El s-a alăturat grupului LafargeHolcim în anul 2000 ca manager de proiect pentru diviziile Betoane şi Agregate ale Holcim România. În intervalul 2004 – 2010 a activat ca director de vânzări, marketing & logistică şi apoi ca director general pentru compania Garadagh Cement, subsidiara din Elveţia a grupului Holcim.

”Rezultatele obţinute şi modelul său de management l-au recomandat pentru următoarele funcţii de conducere în cadrul grupului, la conducerea Holcim Rusia, director general pentru Europa de Est şi zona CSI, director general LafargeHolcim în Orientul Mijlociu. Înainte de a fi numit director general al Holcim România, Horia Adrian a ocupat poziţia de Head of Business Transformation pentru grupul LafargeHolcim”, arată compania.

Holcim România SA, care activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcţii din România, deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare, 13 staţii ecologice de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali şi terminale de ciment în Bucureşti, Turda şi Roman.

Holcim are aproximativ 800 angajaţi în România şi este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge şi Holcim în 2015.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.