Un film despre Hattie McDaniel, prima actriţă afro-americană care a primit o nominalizare şi a câştigat un premiu Oscar, se află în lucru, bazat pe biografia scrisă de Jill Watts, potrivit The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producătoarea Alysia Allen a obţinut drepturile biografiei „Hattie McDaniel: Black Ambition, White Hollywood” şi va produce lungmetrajul împreună cu Aaron Magnani.

În prezent, producătorii caută scenaristul potrivit pentru a adapta cartea pentru marele ecran.

McDaniel - care a fost cea mai tânără dintre fiicele unui cuplu de sclavi eliberaţi - şi-a început cariera ca actriţă de Vaudeville şi a fost una dintre primele femei care a lucrat în radio. A apărut în numeroase filme din anii 1930, însă este cunoscută pentru rolul Mammy din „Pe aripile vântului/ Gone with the wind”, pentru care a primit un Oscar la categoria „cea mai bună actriţă în rol secundar”, în 1940.

Hattie McDaniel a jucat în peste 90 de filme, artistice şi de televiziune. Actriţa a murit în 1952, la vârsta de 57 de ani. În 1960, a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.