Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Alexandru Sinea, şi alţi şase suspecţi, angajaţi sau foşti angajaţi ai Ocolului Silvic Blaj, au fost reţinuţi, marţi, de poliţiştii din Alba într-un dosar de delapidare, fals intelectual şi tăiere, fără drept, de arbori. Aceştia sunt bănuiţi că ar fi atribuit unei firme masă lemnoasă din fondul forestier, pentru care ar fi întocmit documente fictive.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, poliţiştii din Alba şi cei ai Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române au efectuat nouă percheziţii la persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de peste 450.000 de lei, prin delapidare, fals intelectual şi tăiere, fără drept, de arbori.

Activităţile s-au desfăşurat la locuinţele a 8 persoane bănuite de delapidare, complicitate la delapidare, fals intelectual şi tăiere, fără drept, de arbori, precum şi la sediul unei societăţi comerciale, administrată de către una dintre persoanele în cauză.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2013 - 2015, şapte dintre persoanele bănuite, angajaţi ai Ocolul Silvic Blaj, ar fi creat un mecanism financiar şi ar fi atribuit spre exploatare unei firme masă lemnoasă din fondul forestier, pentru care ar fi întocmit documente fictive, în vederea tăierii şi valorificării ilegale a materialului lemnos.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 455.600 de lei.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, Luminiţa Prodan, a declarat, marţi, pentru News.ro, că poliţiştii au reţinut şapte persoane care sunt acuzate de delapidare, fals intelectual şi tăiere, fără drept, de arbori, iar o a opta persoană se află la audieri.

Surse din cadrul anchetei au precizat că printre cei reţinuţi se află şi directorul Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Alexandru Sinea, acesta fiind cercetat pentru perioada în care era administratorul unei firme.

De asemenea, printre cei vizaţi de anchetă se află şi angajaţi sau foşti angajaţi ai Ocolului Silvic Blaj.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.