MBDA şi Safran Electronics & Defense anunţă încheierea unui parteneriat strategic global, care răspunde pe deplin cerinţelor ce derivă din Declaraţia de politică a industriei de apărare a Australiei cu privire la dezvoltarea capacităţii industriale şi strategice suverane australiene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest acord va beneficia de experienţa Safran Electronics & Defense Australasia, o filială Safran Electronics & Defense, care funcţionează de peste douăzeci de ani în Australia în domeniul echipamentelor optoelectronice şi de navigaţie.

MMP este singurul sistem multifuncţional de rachete ghidate de generaţia 5-a, selecţionat pentru a intra în dotarea unui membru important al NATO. MMP a fost dezvoltat de MBDA pentru a fi utilizat independent sau integrat pe vehicule blindate de luptă.

MMP a fost comandat de Franţa pentru vehiculele sale de infanterie şi de recunoaştere (prin programul Scorpion). Acesta va fi montat pe noile vehicule de luptă Jaguar ale forţelor terestre franceze, împreună cu sistemele avansate de observare PASEO ale Safran Electronics & Defense. Selecţia sistemului MMP a fost finalizată în iulie 2017, iar livrările au început recent.

Sistemul de observare PASEO, cu capabilităţi avansate şi deja integrat pentru a declanşa racheta MMP, a fost comandat de Franţa şi instalat pe vehiculele de recunoaştere Jaguar de la Scorpion.

SAFRAN Electronics & Defense este un partener strategic al MBDA în cadrul a numeroase programe, inclusiv sistemul de rachete MMP, la care contribuie cu cu elemente critice de optoelectronică, şi anume: posturile de luptă independente, senzorii, comenzile şi detectorii de rachete.

Safran este un grup internaţional de înaltă tehnologie şi furnizor de sisteme şi echipamente de nivel 1 pe pieţele aerospaţiale şi de apărare. Operând în întreaga lume, Safran are aproape 58.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 15,8 miliarde de euro în 2016. Safran este listat pe bursa de valori Euronext Paris şi cotat în cadrul indicilor bursieri CAC 40 şi Euro Stoxx 50.

Safran Electronics & Defense este lider mondial în domeniul optoelectronicii, avionicii, electronicii şi software-ului specific atât pentru aplicaţii civile, cât şi în domeniu militar. Produsele companiei se regăsesc în întreaga lume pe mai mult de 500 de nave, 7000 de vehicule blindate şi 10.000 de aeronave.

Fiind o filială deţinută în totalitate de Safran Electronics & Defense, Safran Electronics & Defense Australasia are acces complet la informaţiile OEM şi reţeaua globală Safran Electronics & Defense, pentru a-şi sprijini clienţii.

Pentru mai multe informaţii puteţi accesa: www.safran-group.com şi www.safran-electronics-defense.com iar pe Twitter: @Safran şi @SafranElecDef

Cu o prezenţă industrială în cinci ţări europene şi în SUA, MBDA a avut în 2016 o cifră de afaceri de 3 miliarde de euro şi comenzi în valoare de 15,9 miliarde de euro. MBDA este lider mondial în domeniul rachetelor şi al sistemelor de rachete, având  clienţi peste 90 de forţe armate. MBDA este singurul grup european capabil să proiecteze şi să producă rachete şi sisteme de rachete, care corespund gamei întregi de necesităţi operaţionale actuale şi viitoare ale celor trei forţe armate (terestre, maritime şi aeriene). În total, grupul oferă o gamă de 45 de sisteme de rachete şi soluţii de protecţie aflate deja în serviciu operaţional şi alte peste 15 produse aflate în prezent în dezvoltare. MBDA este deţinută de către Airbus Group (37,5%), BAE Systems (37,5%) şi Leonardo (25%).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.