Casa lui Pablo Picasso de pe Riviera franceză, în care ultima sa soţie s-a împuşcat, se estimează că va fi vândută pentru 20 de milioane de euro (24 de milioane de dolari) joi, la o licitaţie organizată la Grasse, potrivit france24.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Artistul şi-a petrecut ultimii ani din viaţă în această vilă de la Mougins, în apropiere de Cannes. El a murit aici în aprilie 1973, după 12 ani de când s-a mutat aici cu Jacqueline Rocque, a doua soţie şi muza sa. 

Rocque, pe care Picasso a pictat-o de mai mult de 400 de ori, s-a sinucis în casa de la Mediterana în 1986. 

Fiica ei, Catherine Hutin-Blay, moştenitoarea reşedinţei, a vândut proprietatea unui olandez, care a redenumit-o "Cavern of the Minotaur", după obsesia pictorului pentru bestia mitică. 

Înainte de a cumpăra Picasso această casă, ea a aparţinut familiei anglo-irlandeză Guinness. Prim-ministrul britanic Winston Churchill era un vizitator frecvent. 

Proprietarul olandez a avut probleme financiare după ce a făcut o serie de îmbunătăţiri vilei, care datează din secolul XVIII şi care are trei hectare de teren. 

Maxime Van Rolleghem, un avocat al creditorilor fostului proprietar, Achmea Bank, a spus că vila a fost "o afacere". "Multe vile luxoase de pe Coasta de Azur valorează mult mai mult decât aceasta". 

Ela  spus că fostul proprietar ar fi vrut 170 de milioane de euro pentru ea după extindere. El i-a adăugat piscină, garaje şi teren de tenis. Însă a rămas fără bani. 

"Acest gen de casă nu se vinde ca un borcan de Nutella", a adăugat Van Rolleghem.

Din vremea lui Picasso o singură cameră a rămas neschimbată, atelierul său, care încă păstrează urme de vopsea lăsate de artist, potrivit agentului imobiliar Michael Zingraf. "Nicio lucrare de-a sa nu a rămas în casă", a adăugat el. 

Pablo Picasso (1881-1973) a fost una dintre cele mai puternice personalităţi culturale ale lumii, un geniu al secolului al XX-lea, pictor, sculptor, gravor, ceramist. A studiat artele frumoase la Academia din San Fernando, una dintre cele mai cunoscute şcoli de artă spaniole. Tabloul ”Domnişoarele din Avignon” marchează începutul perioadei cubiste.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.