Florian Pittiş va fi omagiat de Televiziunea Română prin difuzarea, duminică, la TVR 3, a unui documentar despre el cu imagini din arhivă şi a spectacolului "Nu sunt turnul Eiffel", în preajma zilei în care artistul ar fi împlinit vârsta de 74 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Documentarul "Portret in Memoriam Florian Pittiş" va fi difuzat de la ora 20.00, iar spectacolul "Nu sunt turnul Eiffel”, de la ora 20.30.

Filmul reaminteşte personalitatea actorului şi regizorului Florian Pittiş (născut pe 4 octombrie 1943) - vocea unică a radioului şi a teleenciclopediei, fondatorul grupului Pasărea Colibri şi al postului de Radio 3NET, cel care a inspirat generaţiilor de admiratori pasiunea pentru muzică, poezie şi libertate, informează TVR.

Documentarul conţine imagini din arhiva TVR şi prezintă un portret recompus din amintirile şi mărturiile prietenilor şi apropiaţilor lui Florian Pittiş, din spectacole antologice de teatru şi spectacole de muzică şi poezie în care acesta a făcut parte.

Regizori, actori, muzicieni, cantautori, realizatori de televiziune şi radio au răspuns invitaţiei de a aduce in lumina reflectoarelor povestiri legate de perioade de timp în care aceştia au colaborat sau pur şi smplu s-au aflat în preajma lui Florian Pittiş. Între persoanele intervievate se numără: Mariana Mihuţ, Mircea Diaconu, Violeta Andrei, Alexandru Darie, Mircea Neacşa, Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi şi Andrei Dorobanţu.

”Nu sunt Turnul Eiffel”, de Ecaterina Oproiu, în care Florian Pittiş a jucat alături de Monica Ghiuţă, este unul dintre primele teleplay-uri ale TVR, în regia lui Cornel Todea şi Boris Ciobanu. În acest spectacol, un arhitect în devenire şi o doctoriţă de ţară pierd ultimul autobuz spre oraş, fiind nevoiţi să o pornească pe jos spre o şosea necunoscută ce are să îi ducă înapoi la civilizaţie. Cei doi devin partenerii unei aventuri a cunoaşterii de sine.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.