Un ”număr mic” de britanici a fost rănit în atentatele teroriste din Spania, a anunţat vineri Foreign Office, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul precizează că le oferă asistenţă britanicilor afectaţi de aceste violenţe şi că încearcă să afle dacă altcineva are nevoie de ajutor.

Oficiali au anunţat că au ”mobilizat personal suplimentar la Barcelona şi au oferit susţinere autorităţilor spaniole”.

Diplomaţia britanică a făcut acest anunţ după atacul de la Cambrils, comis la opt ore după cel de la Barcelona.

Ministrul britanic de Externe Boris Johnson s-a declarat joi ”îngrijorat şi întristat” după ce un şofer a intrat pe principala zonă de promenadă din Barcelona şi a lovit pietoni cu o camionetă.

Cel puţin 14 persoane au fost ucise, iar alte zeci rănite.

”Mă gândesc la poporul spaniol şi la cei afectaţi de #atacul de la Barcelona. Împreună vom învinge terorismul”, a scris el pe Twitter.

Un britanic a povestit că a fost şocat să vadă poliţia împuşcând suspecţi într-un atac în oraşul turistic Cambrils, după un atentat similar la 130 de kilometri distanţă, la Barcelona.

Fitzroy Davies se afla la Cambrils într-o tabără de judo atunci când atacatorii au intrat cu omaşină în pietoni.

El a declarat pentru Sky News că a văzut un bărbat ridicându-se în picioare după ce a fost împuşcat în mai multe rânduri.

”El a căzut apoi jos, iar în două secunde, s-a ridicat în picioare. Apoi a sărit peste gard şi a atacat poliţia din nou. Poliţia a mai tras câteva focuri, iar el a căzut din nou”.

”Mă uitam (ca) la un film, un film de groază”, a declarat Davies, un martor ocular la atentatul de la Cambrils.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.