Distins de ghidurile gastronomice, restaurantul Le Jules Verne, unde vor lua cina cuplurile Trump şi Macron joi, se află la etajul al doilea al Turnului Eiffel şi oferă o vedere impresionantă din celebrul monument de la Paris, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Condusă de bucătarul cu mai multe stele Alain Ducasse, această adresă gastronomică, situată la 125 de metri deasupra solului, se distinge printr-o ”bucătărie modernă şi creativă de o mare fineţe, la vârful patrimoniului francez”, apreciază Ghidul Michelin, care-l încoronează cu un macaron.

Potrivit Gault & Millau (trei toci şi nota 15/20), Jules Verne "este mai mult decât o masă la un restaurant: este un moment care trebuie pregătit cu mult timp înainte, în vederea plăcerilor la altitudine la preţ mare, dar magia este fără îndoială la acest preţ”.

Seara, o persoană cheltuie 190 de euro pentru o experienţă de cinci feluri, 260 de euro pentru şase feluri, cu vedere către Oraşul Luminilor - doradă marinată, dovlecel şi lime, cartofi Noirmoutier, smântână afumată, caviar auriu, anghinare mici piperate, homar albastru la cuptor, roşii şi măsline negre, pui aurit, năut prăjit şi măcriş.

Prin Le Jules Verne, o bijuterie a patrimoniului său culinar, alături de Le Meurice şi Plaza Athénée la Paris, Louis XV la Monaco sau Le Dorchester la Londra, Alain Ducasse, în vârstă de 60 de ani, vrea să ”împărtăşească o anumită idee a gastronomiei franceze”.

”Pentru notarul de la Bordeaux, la fel ca pentru omul de afaceri de la Seul, o masă la Jules Verne trebuie să fie un moment înscris în memorie, hrana fiind una dintre componentele principale, însă experienţa trebuie să fie mai mult de atât”, declara pentru AFP bucătarul-şef francez la inaugurarea restaurantului, în decembrie 2007.

În ceea ce priveşte atmosfera, restaurantul mizează pe sobrietate, într-un decor contemporan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.