Poliţia germană a dispersat cu tunuri cu apă aproximativ 500 de protestatari anticapitalişti, la Hamburg, unde cancelarul Angela Merkel îi va primi pe liderii Grupului Celor 20 (G20) cele mai mari economii la un summit de două zile care începe vineri, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zeci de mii de protestatari sunt aşteptaţi să defileze în oraşul-port german în această săptămână împotriva globalizării şi a ceea ce denunţă drept o lăcomie corporatistă şi un eşec de a aborda modificările climatice.

Autorităţile germane estimează la aproximativ 8.000 numărul participanţilor la demonstraţii pregătiţi să recurgă la violenţă, a declarat marţi ministrul german de Interne. Aproximativ 20.000 de poliţişti asigură securitatea reuniunea.

Sute de tineri activişti de stânga s-au adunat şi au defilat pe una dintre străzile principale, imediat înainte de miezul nopţii de marţi spre miercuri, în cadrul primului miting important dinaintea summitului, la care vor asista, între alţii, preşedinţiii american Donald Trump, rus Vladimir Putin şi turc Recep Tayyip Erdogan.

Potrivit revistei Der Spiegel, armata germană se teme că protestatari ar putea folosi drone neînarmate şi a anunţat că a instalat un radar care să localizeze orice eventuală pătrundere aeriană.

Un purtător de cuvânt al armatei germane a refuzat să confirme aceste informaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.