Drumul naţional DN 11 Bacău - Braşov este blocat parţial, marţi seară, cu material lemnos şi aluviuni, în dreptul localităţii băcăuane Poiana Sărată, la graniţa cu judeţul Covasna, iar 12 gospodării din acelaşi sat au fost inundate. Autorităţile intervin pentru curăţarea carosabilului şi evacuarea apei din zonele afectate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O ploaie torenţială căzută în zona de sud-vest a judeţului Bacău a afectat traficul rutier pe drumul naţional DN 11 Bacău - Braşov, după ce material lemnos şi aluviuni au acoperit o parte din carosabil în localitatea Poiana Sărată, de la graniţa dintre judeţele Bacău şi Covasna.

De asemenea, torenţii adunaţi de pe versanţi au provocat revărsarea râului Oituz şi, implicit, la inundarea a 12 gospodării.

În consecinţă, mai multe echipaje de pompieri s-au deplasat în zona afectată în scopul evacuării apei din curţi şi beciuri, precum şi pentru a degaja carosabilul.

”Într-o primă fază, intervenim cu motopompe pe sectorul de drum naţional afectat, alături de echipaje de la Serviciul Local pentru Situaţii de Urgenţă Oituz şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Traficul se desfăşoară cu dificultate şi alternativ pe un singur sens de deplasare, fără însă ca circulaţia să fie blocată, aşa cum fusese anunţat”, a declarat, marţi, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Potrivit sursei citate, nu au fost raportate locuinţe inundate şi nici persoane sinistrate în localitatea Poiana Sărată.

Zona de munte a judeţului Bacău a fost, marţi după-amiază, sub avertizare de cod portocaliu de vreme rea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.