Unii lideri ai filialelor PSD consideră că premierul Sorin Grindeanu ar trebui să demisioneze. Liderul judeţean al PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, susţine că demersul partidului de a-i retrage sprijinul politic premierului şi cabinetului său este unul corect, iar Grindeanu trebuie să demisioneze pentru ca preşedintele Iohannis să poată desemna un alt premier de la PSD, aceeaşi opinie având şi preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, care spune că Grindeanu trebuie să renunţe la funcţie pentru a "nu se supune ridicolului”. Grindeanu este susţinut însă de PSD Timiş, potrivit preşedintele executiv al organizaţiei, Călin Dobra.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedinte executiv PSD Timiş: Nu comentez decizia CEx de aseară, nu am fost acolo, dar îl susţinem în continuare pe Grindeanu

Preşedintele executiv al PSD Timiş, Călin Dobra, a declarat, joi, că organizaţia îl susţine în continuare pe Sorin Grindeanu, dar că nu comentează decizia luată aseară în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului, pentru că nu a fost acolo.

”Nu comentez decizia CEx de aseară, nu am fost acolo, dar îl susţinem în continuare pe Sorin Grindeanu, aşa cum am decis în urmă cu două zile în şedinţă. În continuare Sorin Grindeanu rămâne preşedintele PSD Timiş, are susţinerea noastră totală”, a spus Dobra, pentru News.ro.

 

Luni, membri ai PSD Timiş s-au reunit în şedinţă, la iniţiativa a aproximativ 50 de primari din judeţ, pentru a semna o rezoluţie de susţinere a premierului Sorin Grindeanu, care este preşedinte al organizaţiei Timiş a PSD.

Liderul PSD Arad: Grindeanu să demisioneaze dacă vrea ca Iohannis să desemneze un alt premier PSD; voi susţine o eventuală moţiune

Liderul judeţean al PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, consideră că demersul partidului de a-i retrage sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu şi cabinetului său este unul corect, care are la bază o evaluare a guvernării, iar Grindeanu trebuie să demisioneze pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să poată desemna un alt premier de la PSD. Căprar ar susţine o moţiune împotriva Guvernului, dar nu ştie dacă va fi depusă.

Dorel Căprar a declarat, joi, pentru News.ro, că este de partea partidului în deciziile luate în ultimele zile.

”Sunt de partea partidului şi cred că decizia luată, privind retragerea sprijinului pentru premierul Sorin Grindeanu, este una corectă”, a spus deputatul.

Căprar a adăugat că nu i se pare normal ca Grindeanu ”să meargă în continuare cu aceeaşi poveste că va demisiona doar dacă va fi desemnat un alt premier PSD”.

”Înainte ca preşedintele Iohannis să poată desemna un alt prim-ministru de la PSD, Grindeanu trebuie să demisioneze. Povestea sa cu demisia doar dacă primeşte asigurări în acest sens nu este normală”, a spus deputatul PSD.

Întrebat de corespondentul News.ro dacă regretă totuşi schimbarea guvernului, având în vedere că PSD Arad în toate poziţiile publice a lăudat performanţele cabinetului Grindeanu, Dorel Căprar a răspuns: ”Nicio criză politică nu este bine venită, dar atât timp cât există o evaluare a activităţii guvernului, iar spiritele s-au încins, nu mi se pare normală atitudinea lui Grindeanu. Trebuia să-şi însuşească criticile, să dea dovadă de maturitate politică. Miza partidului este doar programul de guvernare”.

Întrebat dacă va susţine o eventuală moţiune împotriva guvernului în cazul în care Grindeanu nu demisionează, Căprar a răspuns afirmativ.

”Nu ştiu dacă se va depune o moţiune, dar dacă se va întâmpla asta, o voi vota”, a spus liderul PSD Arad.

Referitor la persoana care ar fi potrivită să conducă un alt guvern, Căprar a spus că nu poate nominaliza, urmând ca PSD să propună mai multe nume.

Preşedintele PSD Vaslui: Grindeanu trebuie să demisioneze. Este un om inteligent care nu va risca să se expună ridicolului

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, consideră că Sorin Grindeanu ar trebui să demisioneze din funcţia de premier, adăugând că îl vede pe acesta ca pe un ”om inteligent”, însă marcat ”de o reacţie de respingere a deciziilor care au fost luate” împotriva sa de către Comitetul Executiv.

”Este clar că, în circumstanţele date şi în condiţiile în care forul de conducere al partidului a decis să retragă sprijinul premierului Grindeanu, acesta trebuie să demisioneze. Chiar dacă nu crede în motivele care au condus la această situaţie, este un om inteligent şi cred că o să-şi dea seama că nu poate să rămână în locul unde este nu din cauza conducerii partidului, ci pur şi simplu a miilor de membri de partid la care face referire în discursurile sale”, a declarat, joi, pentru News.ro preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

Liderul social-democraţilor vasluieni crede că Grindeanu refuză să-şi dea demisia pe motiv că este marcat în acest moment de decizia luată de conducerea partidului împotriva sa.

”Cred că în acest moment domnul Grindeanu este marcat de o reacţie de respingere a deciziilor care au fost luate. Dar, aşa cum am mai spus, ca om inteligent ce este, nu va risca să se supună ridicolului”, a adăugat preşedintele PSD Vaslui.  

Liderul PSD Alba, despre o excludere din partid a lui Grindeanu: Nu cred că se doreşte şi cred că nu ar face bine nimănui

Preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, afirmă că nu crede că se doreşte o excludere a lui Sorin Grindeanu din PSD, pentru că această decizie ”nu ar face bine nimănui”, adăugând că în privinţa noului premier şi a noului cabinet conducerea PSD ar urma să ia o decizie joi după- amiază, într-o nouă întâlnire a Comitetului Executiv Naţional al partidului.

”Astăzi (joi – n.r.) vom avea al doilea Comitet executiv naţional şi se va vota. PSD are suficiente variante şi oameni buni care ar putea ocupa funcţia de premier (…) Nu cred că va fi o listă scurtă, ci o listă lungă şi cu propuneri de miniştri”, a spus Dîrzu.

Întrebat dacă Sorin Grindeanu ar trebui exclus din PSD după reacţia pe care a avut-o, Ioan Dîrzu a răspuns că această decizie ”nu ar face bine nimănui”.

”Nu cred că se doreşte şi cred că nu ar face bine nimănui. Cred că nici el (Sorin Grindeanu – n.r.) nu îşi doreşte acest lucru. Cel mai important este ca această pauză de guvernare să fie cât mai scurtă ”, a mai spus Dîrzu.

El a adăugat că PSD ar trebui să continue ”mai cu forţă” implementarea programului de guvernare şi ”cu alt elan” pentru a se putea încadra în termenele stabilite astfel încât să producă efecte concrete şi reale.

Potrivit liderului PSD Alba, în aceste momente se doreşte un guvern PSD şi punerea în aplicare a programului de guvernare”„mai alert şi mai concret”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.