Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că ar trebui făcută o plângere cu privire la conversaţiile unor social-democraţi pe WhatsApp pentru a vedea cum au ajuns publice, după ce RISE Project a dezvăluit o discuţie de pe grupul partidului din noaptea în care a fost aprobată OUG 13. Dragnea a susţinut că nu îşi mai aduce aminte ce a scris şi că vrea să vădă "dacă acele conversaţii sunt adevărate", menţionând că vrea ”probe indubitabile, nu print screen-uri”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Şi eu aş vrea să văd dacă acele conversaţii sunt adevărate - acesta este un aspect. Un alt aspect (...) cred că ar trebui făcută o sesizare, o plângere, ceva de genul ăsta, ca să vedem, dacă acele conversaţii sunt adevărate, cum au fost obţinute. Sigur că poate părea un moft, ni s-a mai spus asta, că secretul corespondenţei şi al convorbirilor private trebuie respectat, să vedem dacă a fost respectat. (...) Am vorbit cu colegii mei, consultă de câteva zile câţiva avocaţi", a declarat Liviu Dragnea.

”Eu nu păstrez toate conversaţiile pentru că ar însemna să-mi bubuie telefonul pentru că am mii de conversaţii şi nu-mi aduc aminte ce am scris cuvânt cu cuvânt, dar dacă acele conversaţii sunt adevărate, eu aş vrea să văd probe indubitabile, nu print screen-uri”, a spus Dragnea, întrebat dacă recunoaşte vreunul dintre mesaje.

Liderul PSD a explicat că în perioada protestelor faţă de Ordonanţa de Guvern 13 a făcut tot timpul apel public şi în interiorul partidului să nu fie încurajate şi organizate niciun fel de manifestaţii.

"Nu era vorba de contra-manifestaţie, era vorba de organizarea unui miting sau unor mitinguri. Am spus-o foarte clar, mi-am atras critici chiar din interiorul partidului atunci, pentru că erau foarte mulţi colegi nervoşi, pe bună dreptate, unii care sunt nervoşi şi acum şi cu toate astea nu am cedat, nu am fost de acord ca oamenii să iasă în stradă organizaţi de către PSD", a explicat şeful PSD.

De asemenea, ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a spus că nu se poate pronunţa dacă presupusele discuţiile pe grupul de WhatsApp al PSD sunt reale sau nu, susţinând că şi-a schimbat şi telefonul.

"Având în vedere că eu am fost supravegheată câteva luni, inclusiv în baie, credeţi că mai cred că e ceva secret pe lumea asta? N-am nicio problemă. Eu cum vorbesc la televizor, cum vorbesc cu dumneavoastră, aşa vorbesc cu oricine. N-aş putea să vă spun dacă sunt reale pentru că eu nu mai am telefonul. De acum trei luni de zile mi-am schimbat telefonul, a fost virusat telefonul, practic din cauza aceasta a şi trebuit să îl schimb, nu am mai putut să aleg nimic din el. Pe de altă parte, eu nu am nicio problemă să îmi asum absolut nimic, pentru că aşa cum vorbesc pe orice grup, aşa vorbesc şi la televizor, pentru că sunt absolut convinsă că totul este monitorizat", a afirmat Olguţa Vasilescu.

RISE Project a dezvăluit vineri o discuţie de pe grupul de WhatsApp al PSD din noaptea în care a fost aprobată OUG 13, în cursul căreia Liviu Dragnea cere ca preşedinţii de organizaţii să se pregătească pentru ”un miting pentru apărarea României”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.