Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a realizat în primul trimestru din acest an un profit net de 2,83 milioane lei, de 70 de ori mai mare decât rezultatul raportat în perioada similară a anului trecut, ca urmare a creşterii valorii tranzacţiilor, arată raportul transmis joi de companie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Profitul net consolidat obţinut în trimestrul 1 2017 a fost de 2,83 milioane lei, în creştere semnificativă faţă de rezultatul net obţinut în aceeaşi perioadă a anului anterior (trimestrul 1 2016: 0,04 milioane lei), cu o marjă netă de 31%, rezultat obţinut în proporţie de 89% din segmentul de tranzacţionare al grupului”, arată raportul BVB.

BVB au înregistrat în primele trei luni ale anului venituri operaţionale de 9,19 milioane lei, în creştere cu 42% faţă de perioada similară a anului trecut, în principal pe fondul creşterii activităţii de tranzacţionare cu acţiuni a BVB, dar şi ca urmare a creşterii veniturilor din activitatea de compensare-decontare a Depozitarului Central.

Valoarea totală a tranzacţiilor realizate pe toate pieţele s-a apropiat de  miliarde lei, în creştere cu peste 42% faţă de acelaşi trimestru al anului anterior.

Pe piaţa reglementată au fost realizate tranzacţii cu acţiuni de 2,4 miliarde lei, cel mai bun prim trimestru din ultimii şase ani.

Adunarea Generală a Acţionarilor BVB din 12 aprilie a aprobat propunerea de repartizare a profitului net statutar pentru anul 2016 al Bursei de Valori Bucureşti, în valoare de 7,5 milioane lei,  pentru dividende, cu excepţia unei sume de 438.102 lei, repartizată pentru rezerva legală, iar restul sub forma 

Din profitul anului trecut, Depozitarul Central propune spre aprobare distribuirea pe parcursul acestui an de dividende în sumă de 1,51 milioane lei.

Anul trecut, Bursa de Valori Bucureşti a înregistrat un profit net de 7,87 milioane lei, în creştere cu 19% faţă de nivelul din 2015.

Compania Bursa de Valori Bucureşti, cotată pe propria platformă de tranzacţionare, are o valoare de piaţă de 247,9 milioane lei (54,5 milioane euro), la ultimul preţ de închidere, de 32,30 lei/acţiune. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.