Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi comentează, pe Facebook, informaţiile apărute în presă, potrivit cărora designul noului logo al Capitalei este inspirat din cel al Primăriei New Taipei, afirmând că, în aceste condiţii, concursul ar trebui anulat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"După toate dovezile, noul logo al Bucureştiului pare un plagiat. În aceste condiţii, concursul Primăriei ar trebui anulat. Fiecare leu cheltuit pentru această farsă ar trebui să revină la buget. Mai mult, ar trebui să inţelegem cum s-au putut irosi atâţia bani fără ca organizatorii să detecteze un foarte probabil plagiat care a fost descoperit de public în câteva minute. Oraşul Bucureşti a pierdut din nou timp şi resurse preţioase pentru un nimic de PR", scrie deputatul.

Concursul iniţiat de Primăria Capitalei pentru realizarea unui logo reprezentativ al Bucureştiului a fost câştigat de un designer din Timişoara, în vârstă de 32 de ani, care va primi premiul de 50.000 de lei, suma reprezentând cedarea drepturilor de autor în favoarea municipalităţii pentru utilizarea lucrării.

În presă au apărut imagini care arată că noul logo se aseamănă cu cel folosit în New Taipei, din Taiwan.

(FOTO: Wikipedia)
(FOTO: Wikipedia)
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.