Parlamentul turc a aprobat marţi seara prelungirea stării de urgenţă instituite în urma tentativei de lovitură de stat din vara trecută, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un purtător de cuvânt al Guvernului, Numan Kurtulmus, a declarat marţi în Parlament că starea de urgenţă serveşte la epurarea reţelei fostului predicator Fethullah Gulen, autoexilat în Statele Unite.

Ankara îi acuză pe Gulen şi pe susţinătorii săi de orchestrarea puciului eşuat de pe 15 iulie, o acuzaţie pe care acesta o dezminte.

Starea de urgenţă permite Executivului să guverneze prin decrete.

Kurtulmus a argumentat că aceste puteri sunt necesare pentru a lupta eficient împotriva militanţilor kurzi, grupării Statului Islamic şi altor ameninţări din Siria.

El a dat asigurări că ea nu a afectat în mod negativ publicul.

Aproximativ 100.000 de persoane au fost concediate prin decrete, iar alte peste 40.000 au fost arestate de la intrarea în vigoare a stării de urgenţă, pe 21 iulie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.