Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a declarat, joi, pentru News.ro, că va face o evaluare la nivelul Consiliului General şi al comisiilor de specialitate ale Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), precizând că a avut deja o discuţie în acest sens cu preşedintele instituţiei, Marius Andruh. Ministrul a precizat că nu a discutat cu Andruh despre o eventuală demitere a acestuia. Şeful CNATDCU declarase, anterior, pentru Hotnews, că ministrul Educaţiei i-ar fi spus că "se doreşte" înlocuirea lui.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Educaţiei a spus că discuţia pe care a avut-o cu preşedintele CNATDCU a vizat anumite probleme care există la nivelul comisiilor de specialitate ale instituţiei, unele dintre ele fiind incomplete, precum şi la nivelul Consiliului General.

Năstase a precizat că va face o evaluare atât a comisiilor, cât şi a Consiliului General al CNATDCU. Ministrul a mai spus că nu i-a cerut demisia lui Andruh. Anterior, Marius Andruh declarase, pentru Hotnews, ca ministrul Educaţiei i-a spus că "se doreşte" înlocuirea lui.

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNADTCU) şi Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice (CNCS) nu vor mai evalua şcolile doctorale, aşa cum era prevăzut în legea educaţiei, deputaţii votând recent eliminarea celor două instituţii din procesul de evaluare a şcolilor doctorale.

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a spus că modificările au fost propuse de către minister, iar astfel procedura se va simplifica foarte mult şi se va conta pe autonomia universităţilor, pe faptul că bazele de date şi informaţiile care se referă la resursa umană, în special la conducătorii de doctorat şi la rezultatele cercetării ştinţiifice, se găsesc la universităţi, şi nu la CNADTCU sau  la CNCS.

Press One a scris că amendamentul prin care Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Certificatelor şi Diplomelor Universitare (CNATDCU) şi Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice (CNCS) sunt eliminate din procesul de evaluare a şcolilor doctorale a fost votat de Camera Deputaţilor în 4 aprilie şi se regăsea într-un raport de 65 de pagini al Comisiei de învăţământ şi al Comisiei de muncă din Camera Deputaţilor, la OUG 96/2016 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniile educaţiei, cercetării, formării profesionale şi sănătăţii.

Proiectul a trecut de plenul Camerei, la o zi de la votarea în comisie, cu toate că PNL şi USR au cerut retrimiterea acestuia la comisie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.