Poliţia suedeză a confirmat sâmbătă că a descoperit un dispozitiv suspect în camionul cu care a fost comis un atentat vineri la Stockholm, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dispozitivul tehnic” a fost găsit pe locul şoferului vehicululi, a declarat şeful Poliţiei Naţionale suedeze, comisarul Dan Eliasson.

În această etapă, este imposibil să se ştie ce este, a spus comisarul, care a adăugat că dispozitivul nu trebuia să fie acolo.

Eliasson a declarat, de asemenea, că suspectul plasat în detenţie provizorie este originar din Uzbekistan, are 39 de ani şi este cunoscut serviciilor în domeniul securităţii.

Însă el era considerat doar un ”personaj marginal”, a adăugat comisarul.

Acest bărbat rămâne principalul suspect în atacul cu un camion furat, care şi-a încheiat cursa sângeroasă încastrat în magazinul Ahlens de pe Drottninggatan (Strada Reginei), principala arteră pietonală din capitala suedeză.

Eliasson a declarat că poliţia are motivr să creadă că suspectul este autorul atentatului.

”Nimic nu sugerează că avem persoana greşită. Din contră, suspiciunile au crescut pe măsură ce ancheta a avansat”, a spus el.

”Încă nu putem să excludem că sunt implicate mai multe eprsoane”, a spus şeful poliţiei.

Eliasson a adăugat că este prea devreme să se poată spună dacă dispozitivul din camion este ”o bombă sau vreun fel de material inflamabil”. ”Efectuăm o anchetă tehnică în acest moment”.

Martori oculari au vorbit despre scena terifiantă din faţa magazinului, unde corpuri şi persoane rănite zăceau pe jos.

Patru persoane au fost ucise, iar alte 15 rănite, dintre care zece erau internate în continuare la spital, inclusiv un copil. Patru persoane erau în stare gravă, iar două erau internate la terapie intensivă.

Premierul suedez Stefan Lofven a denunţat un atac terorist.

El a cerut o consolidare a controalelor la frontieră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.