Două clădiri de patrimoniu din judeţul Tulcea, Muzeul de Etnografie şi Casa Panaghia, urmează să fie reabilitate cu fonduri europene, în prezent reprezentanţii Consiliului Judeţean lucrând la întocmirea documentaţiei pentru accesarea de fonduri europene. Valoarea estimată a investiţiei se apropie de şase milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean Tulcea, cele două proiecte propuse spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 - 2020 din alocarea financiară ITI în anul 2017 ar urma să fie depuse în luna iunie a acestui an.

În prezent, specialiştii administraţiei judeţene au finalizat documentaţia tehnică şi lucrează la scrierea cererii de finanţare, respectiv la întocmirea documentaţiei aferente accesării de fonduri.

“Pentru noi este extrem de importantă promovarea valorilor culturale din întreg judeţul, astfel că, pentru început, ne vom axa pe aceste investiţii în restaurarea a două clădiri de patrimoniu: Muzeul de Etnografie şi Casa Panaghia”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

Conform datelor tehnice, valoarea estimată a investiţiei în restaurarea Muzeului de Etnografie şi Artă Populară este de aproape cinci milioane de euro (investiţia este una multianuală şi se va realiza în trei ani), iar cea a investiţiei necesare pentru Casa Panaghia este de aproximativ 750.000 de euro.

Clădirea Muzeului de Etnografie şi Artă Populară a fost ridicată în perioada interbelică, între 1924 şi 1927, o perioadă aici având sediul Banca Naţională a României, agenţia Tulcea, iar Casa Panaghia din Babadag găzduieşte o expoziţie de artă orientală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.