Doisprezece cetăţeni sirieni şi doi irakieni, între care patru copii, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din judeţul Caraş-Severin, vineri dimineaţă, în timp ce încercau să intre în România, din Serbia, ei declarând că voiau să ajungă în vestul Europei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei 14 migranţi au fost depistaţi, vineri, în jurul orei 07.00, de către poliţiştii de frontieră de la Sectorul Naidăş, judeţul Caraş-Severin, pe direcţia localităţii de frontieră Berlişte. Oamenii veneau dinspre graniţa cu Serbia, fiind reţinuţi şi duşi la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări, potrivit unui comunicat al Inspectoratului Teritorial Timişoara.

”În cadrul verificărilor s-a stabilit că este vorba despre opt bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 20 şi 40 ani şi patru minori, având vârste cuprinse între 2 şi 11 ani. Adulţii au declarat că sunt din Irak şi Siria şi au încercat să treacă frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei”, se arată în comunicat.

În cauză se fac cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, în continuare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

De asemenea, poliţiştii de frontieră vor lua legătura cu autorităţile din Serbia în vederea cercetării în comun a evenimentelor şi aplicării acordului de readmisie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.