Palatul Cotroceni va fi luminat în culoarea mov, duminică seară, pentru a marca Ziua Internaţională a Luptei împotriva Epilepsiei, boală care la nivel mondial afecteaza aproximativ 50 de milioane de persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia Prezidenţială a anunţat că marchează Ziua Internaţională a Luptei împotriva Epilepsiei prin iluminarea în culoarea mov a clădirii Palatului Cotroceni, începând cu ora 20.00.

"Calitatea vieţii bolnavilor de epilepsie poate fi asigurată atât prin acces la tratament adecvat, cât şi prin eliminarea discriminării şi a stigmatizării. Dacă în prima categorie rolul central revine factorilor de decizie, lupta împotriva discriminării este responsabilitatea fiecăruia dintre noi”, menţionează sursa citată.

Administraţia Prezidenţială a mai anunţat că se alătură campaniei internaţionale de conştientizare şi sensibilizare asupra epilepsiei, intitulată "Purple Day for Epilepsy”, în semn de solidaritate cu persoanele afectate de această boală.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, la nivel mondial aproximativ 50 de milioane de persoane suferă de epilepsie, anual înregistrându-se circa 2,4 milioane de cazuri noi, mai precizează Administraţia Prezidenţială.

În România, epilepsia afectează aproximativ 500.000 de persoane, conform Asociaţiei Pacienţilor cu Epilepsie. Mai mult, această tulburare răspunde la tratament medicamentos în doar 70% din cazuri, astfel că 3 din 10 pacienţi nu îşi pot controla afecţiunea, întrucât unele forme ale bolii sunt rezistente la tratament şi necesită altfel de intervenţii.

Epilepsia este o tulburare neurologică, ce apare, cel mai frecvent, fie la vârste foarte mici, fie foarte înaintate, iar în aproape 50% din cazuri cauzele afecţiunii nu sunt identificate. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.