Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a transmis conducerii Senatului o scrisoare în care solicită informaţii ”utile” pentru informarea corectă a Comisiei Europene în privinţa progreselor înregistrate de Parlament în cadrul MCV, în vederea pregătirii misiunii de evaluare care va avea loc în cursul lunii mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„La data de 25 ianuarie 2017 a fost publicat Raportul Comisiei către Parlamentul European şi Consiliu privind progresele înregistrate de România în cadrul MCV. Raportul face un rezumat al măsurilor cheie care trebuie întreprinse pentru realizarea în totalitate a obiectivelor MCV. De asemenea, Comisia Europeană prevede, în premieră, procedura închiderii provizorii a unor condiţionalităţi: când măsurile prevăzute la fiecare dintre acestea vor fi întreprinse, obiectivul respectiv va fi considerat provizoriu finalizat. Atunci când acest lucru se va realiza pentru toate obiectivele de referinţă, MCV va fi ridicat. Comisia Europeană şi-a manifestat intenţia de a prezenta următorul raport la sfârşitul anului 2017”, se arată în scrisoarea ministrului Justiţiei.

Tudorel Toader solicită Senatului informaţii „utile” cu privire la progresele înregistrate de Parlament în cadrul raportului MCV.

„În vederea pregătirii misiunii de evaluare care va avea loc în cursul lunii mai 2017, Ministerul Justiţiei va elabora un raport consolidat de progrese. Având în vedere că unele dintre cele 12 recomandări ale raportului vizează şi activitatea Parlamentului României, vă adresez respectuoasa rugăminte de a ne comunica acele informaţii pe care le apreciaţi utile pentru informarea corectă a Comisiei Europene”, a conchis Tudorel Toader. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.