Regizorul Paul Negoescu, nominalizat la două categorii ale Premiilor Gopo 2017, vorbeşte într-un interviu acordat Agenţiei de presă News.ro despre cel mai recent film al său, ”Două lozuri”, mărturiseşte că o nominalizare sau o distincţie nu îl face mai valoros pe realizator şi afirmă că urmăreşte în egală măsură reacţia criticilor şi răspunsul spectatorilor, dar nu se gândeşte la niciunii înainte de producţia filmului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Interviul pe care regizorul Paul Negoescu l-a acordat Agenţiei de presă News.ro face parte din seria dedicată nominalizaţilor la gala Premiilor Gopo 2017, care va avea loc pe 21 martie, la Teatrul Naţional ”I.L. Caragiale” Bucureşti.

Paul Negoescu, în vârstă de 32 de ani, este regizor şi scenarist. A debutat în lungmetraj cu ”O lună în Thailanda” (2012), iar anul trecut a lansat ”Două lozuri”. Scurtmetrajele ”Târziu” (2008), ”Renovare” (2009) şi ”Derby” (2010) au fost selectate în competiţie la Festivalul de Film de la Berlin, iar ”Orizont” (2012) a primit o nominalizare la Cannes.

Filmul ”Două lozuri”, cu Dragoş Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol în rolurile principale, este o comedie produsă independent, după un scenariu inspirat de nuvela ”Două loturi”, de Ion Luca Caragiale.

După ”Două lozuri”, Paul Negoescu declară în interviul acordat News.ro că pregăteşte ”o comedie romantică fără romantism”.

Alexandru Papadopol, Dorian Boguţă şi Dragoş Bucur, în ”Două lozuri” (2016)
Alexandru Papadopol, Dorian Boguţă şi Dragoş Bucur, în ”Două lozuri” (2016)

Prezentăm integral interviul acordat de Paul Negoescu Agenţiei de presă News.ro:


Între filmele pe care le-ai regizat, ce loc ocupă şi ce însemnătate are pentru tine ”Două Lozuri”?

Paul Negoescu: Nu prea pot să fac un clasament al filmelor pe care le-am făcut, dar, în general, sunt mai atent la ce se întâmplă cu cel mai recent film, în materie de feedback al spectatorilor, reacţii din partea criticii. Şi cu “Două Lozuri” a existat feedback din plin, mai mult decât la celelate filme, pentru că e filmul care a fost cel mai expus dintre toate. Ca însemnătate, ţin destul de mult la “Două Lozuri”, pentru că a fost un accident fericit. E un film care s-a născut din întâmplare şi s-a dezvoltat tot din întâmplare. Şi tot printr-un şir de întâmplări fericite a ajuns să fie vizionat de multă lume. Şi sentimentul ăsta că ţi se-ntâmplă lucruri fericite, că se aranjează aşa cum trebuie, e foarte mişto, trebuie să recunosc.

Cât vor cântări, în cariera ta, aceste două nominalizări şi posibila victorie a unui trofeu Gopo?

Paul Negoescu: Probabil foarte puţin spre deloc, în sensul că nu cred că o nominalizare sau un premiu te face mai valoros şi nici nu cred că publicul va da buzna de acum la filmele mele pentru că am fost nominalizat la Gopo. Tipul ăsta de recunoştinţă e binevenit atâta timp cât nu faci din asta un scop.

Care crezi că va fi marele câştigător al galei de anul acesta? De ce?

Paul Negoescu: ”Sieranevada”, pentru că e un film foarte bun şi cred că ar fi nedrept să nu câştige.

”Două lozuri” a fost un real succes de box office. Ce contează mai mult pentru un regizor - criticile sau încasările?

Paul Negoescu: Şi-şi sau nici-nici, pentru că nu pot să generalizez în vreun fel. Mă interesează părerea anumitor critici şi-mi doresc ca filmul să aibă cât mai mulţi spectatori. Dar nu ai cum să-i mulţumeşti pe toţi. Urmăresc în egală măsură reacţia criticilor şi răspunsul spectatorilor, dar nu mă gândesc la niciunii înainte de producţia filmului, în sensul că nu mă gândesc nici să-i mulţumesc pe critici, nici să fac filmul să fie pe placul tuturor spectatorilor.

Care este următorul tău proiect cinematografic?

Paul Negoescu: Luna asta încep filmările la un nou lungmetraj al cărui titlu de lucru este “Never let it go” şi care sper să fie o comedie romantică fără romantism.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.