Vicepreşedintele Statelor Unite, Mike Pence, a declarat că preşedintele Donald Trump crede în libertatea şi independenţa mass-media, dar nu va ezita să denunţe ştirile eronate. Reacţia vicepreşedintelui vine după ce miliardarul republican s-a lansat într-o tiradă împotriva instituţiilor de presă care promovează aşa-numite ”ştiri false” în viziunea sa, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Fiţi siguri că eu şi preşedintele susţinem puternic libertatea şi independenţa presei, dar puteţi să anticipaţi că vom continua să denunţăm mass-media, atunci când se joacă cu faptele. Atunci când media greşeşte, preşedintele Trump îşi va prezenta cazul în faţa poporului american pentru a stabili faptele”, a declarat Pence într-o conferinţă de presă de la Bruxelles.

Preşedintele Trump a lansat, cel mai recent, sâmbătă un atac vehement la adresa presei, susţinând că presa nu vrea “să transmită adevărul” şi urmăreşte propria sa agendă. De asemenea, liderul a precizat că vrea să le vorbească americanilor “fără filtrul ştirilor false”.

“Nu vom lăsa ştirile false să ne spună ce să facem, cum să trăim sau ce să credem”, a declarat Trump.

Descriind presa ca lipsită de onestitate, miliardarul republican a repetat acuzaţiile că o parte a media “nu vrea să scrie adevărul” şi inventează poveşti despre el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.