Un concert susţinut de cei 15 semifinalişti ai selecţiei naţionale pentru participarea la Eurovision Song Contest 2017, premiera cinematografică a filmului ”John Wick 2/ John Wick: Chapter 2”, cu actorul Keanu Reeves în distribuţie, şi expoziţia ”Marele cutremur. Un nou început”, la Muzeul Naţional Cotroceni, se numără printre ofertele culturale şi de divertisment ale acestui weekend în Capitală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cinematografele româneşti vor rula în premieră, vineri, thrillerul ”O terapie pentru viaţă/ A Cure for Wellness”, regizat de Gore Verbinski, drama ”Belgica”, premiat pentru regia lui Felix Van Groeningen la Sundance 2016, filmul de acţiune ”John Wick 2/ John Wick: Chapter 2”, regizat de Chad Stahelski, cu Ruby Rose, Keanu Reeves, Ian McShane şi Bridget Moynahan în distribuţie, precum şi filmul de groază ”Avertizarea 3/ Rings”, regizat de F. Javier Gutiérrez.

Sâmbătă seară, iubitorii de teatru pot vedea spectacolul ”Somnambulism”, regizat de Alexandru Mâzgăreanu, de la ora 19.30, la Sala ”George Constantin” a Teatrului Nottara.

Spectacolul ”Somnambulism” (Foto: site-ul Teatrului Nottara)
Spectacolul ”Somnambulism” (Foto: site-ul Teatrului Nottara)

”Lui Slava îi moare soţia, Renata. După o vreme, el găseşte e-mailurile soţiei sale, din care reiese că ani de-a lungul Renata îl înşelase, paternitatea lui fiind, astfel, anulată. Oricât l-ar durea, el înţelege că nu are niciun drept s-o învinovăţească pe Renata, fiindcă şi el, de vreo patru ani, are o amantă. Tot gândindu-se la natura minciunii, Slava hotărăşte să nu mai mintă, să spună doar adevărul. Iar această hotărâre îi aduce noi suferinţe: el devine caraghios şi incomod, pentru restul lumii”, au descris spectacolul reprezentanţii Teatrului Nottara.

Duminică, cu ocazia împlinirii a 141 de ani de la naşterea sculptorului Constantin Brâncuşi, Teatrul Odeon a programat spectacolul ”Brâncuşi împotriva Statelor Unite”, scris şi regizat de Éric Vigner, cu actriţa Carmen Tănase în distribuţie, de la ora 19.30, la sala Studio.

Regizorul francez Éric Vigner a recreat spectacolul realizat iniţial în 1996, pentru cea de-a 50-a ediţie a Festivalului de Teatru de la Avignon, pe baza documentelor procesului intentat de Constantin Brâncuşi în 1927, indignat că o serie din sculpturile sale, printre care şi ”Pasărea în spaţiu”, au fost încadrate de vameşii americani în categoria ”ustensile de bucătărie şi echipament spitalicesc“, potrivit site-ului Teatrului Odeon.

Tot duminică, de la ora 20.00, cei 15 semifinalişti ai selecţiei naţionale Eurovision 2017 vor susţine un concert la la Berăria H din Bucureşti, evenimentul având acces liber şi urmând să fie transmis în direct de TVR, timp de 100 de minute, începând cu ora 20.10.

Cei 15 semifinalişti aleşi duminică de juriul format din Luminiţa Anghel, Ovi Jacobsen, Adrian Romcescu, Paula Seling şi Andrei Tudor sunt: Elize & No Stress - "Fără bariere", Cristina Vasiu - "Set the Skies on Fire", Tudor Turcu - "Limitless", Ramona Nerra - "Save Me", Ana Maria Mirică - "Spune-mi tu", Instinct - "Petale", D-lema - "Adventure", Ilinca feat. Alex Florea - "Yodel It", Tavi Colen şi Emma - "We own the night", Zanga - "Două sticle", Maxim - "Adu-ţi aminte", Eduard Santha - "Wild Child", Mihai Trăistariu - "I Won't Surrender", Alexandra Crăescu - "Hope", şi Xandra - "Walk on By".

”Contagiune”, de Dumitru Gorzo, la Arcub
”Contagiune”, de Dumitru Gorzo, la Arcub

În acest weekend, la Arcub Gabroveni poate fi văzută expoziţia ”Contagiune”, un solo-show de Dumitru Gorzo, care cuprinde o sculptură-basorelief în documentarul ”Rezilienţa” şi o serie de gravuri cu ipsos şi o instalaţie ”pădure”. Artistul a despicat copaci de răchită de pe un teren al familiei sale din Maramureş şi a montat în interior elemente din tablă pictate: un peşte, un cocoş, o femeie, un bărbat. I-a lăsat să crească şi i-a tăiat apoi, încât copacii au crescut în jurul lucrării.

Sâmbătă şi duminică, vizitatorii pot vedea la Muzeul Naţional Cotroceni microexpoziţia "Marele Cutremur. Un nou început", care prezintă, la 40 de ani de la cutremurul din 1977, fotografii din arhiva muzeului ce surprind impactul acestuia asupra ansamblului de la Cotroceni, precum şi imagini din perioada de reconstrucţie. Expoziţia va fi deschisă până pe 13 martie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.