Cinci turci şi un sirian au fost prinşi, în noaptea de luni spre marţi, când încercau să iasă ilegal din ţară prin Vama Nădlac II, ascunşi în remorca unui TIR care transporta poliester în Ungaria. Autorităţile i-au descoperit pentru că sigiliul remorcii era deteriorat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac II (autostrada paneuropeană) au descoperit şase tineri care încercau să iasă ilegal din ţară, ascunşi într-un automarfar.

Poliţiştii au verificat un TIR condus de un turc în vârstă de 53 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, role de poliester din Turcia pentru o societate comercială din Ungaria.

”La controlul fizic al autovehiculului, politiştii de frontieră au observat modificări la sigiliului vamal aplicat mijlocului de transport, motiv pentru care au deschis compartimentul de marfă al acestuia. Astfel, în interior au fost descoperiţi şase bărbaţi”, se arată într-un comunicat remis de Poliţia de Frontieră Arad.

În urma verificărilor, s-a stabilit că cinci dintre migranţi sunt din Turcia, iar celălat este din Siria. Ei au vârste cuprinse între 20 şi 27 de ani.

Şoferul a declarat că pe timpul călătoriei a staţionat în mai multe parcări pentru TIR-uri şi nu ştie cum s-au strecurat cei şase bărbaţi în remorcă.

Migranţii au spus că doreau să ajungă în Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă deoarece nu aveau o vize. Ei sunt cercetaţi penal pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferul turc este cercetat pentru complicitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.