Premierul Sorin Grindeanu a afirmat duminică, la România TV, că a existat o „foarte proastă” comunicare din partea Guvernului în privinţa OUG care vizează Codurile penale, dar este „absolut obligatoriu” ca în perioada următoare să existe aceste modificări conform deciziilor Curţii Constituţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am făcut ceea ce cred că trebuia sa fac ca şi prim-ministru şi anume abrogarea acelei OUG care a dus la aceste manifestaţii. Poate că vina noastră a fost şi în mod sigur a fost o foarte proastă comunicare, dar în mod sigur pot să vă spun că este absolut obligatoriu în perioada următoare să existe aceste modificări pe codul penal şi pe codul de procedură penală conform deciziilor CCR. Lucrurile astea cred că sunt clare pentru toată lumea. De acea făceam şi un apel la calm şi la revenire la normalitate”, a afirmat premierul.

Guvernul a abrogat, duminică, OUG 13/2017 privind codurile penale, însă protestele continută, la ora transmiterii acestei ştiri, circa 160.000 de persoane aflându-se în Piaţa Victoriei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.