Procurorul general Augustin Lazăr a solicitat, joi, Consiliului Superior al Magistraturii încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei a procurorilor Constantin Sima şi Oana Schmidt-Hăineală, pentru a asigura imparţialitatea anchetei DNA privind elaborarea proiectelor Guvernului vizând graţierea şi modificarea codurilor penale. Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, îşi delegase atribuţiile secretarului de stat Constantin Sima, pentru perioada 1-7 februarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Având în vedere necesitatea derulării în condiţii de imparţialitate a unei cauze instrumentate de către Direcţia Naţională Anticorupţie, având ca obiect împrejurările elaborării proiectului de ordonanţă de urgenţă privind modificarea şi completarea Codului penal şi a Codului de procedură penală, precum şi a proiectului de lege pentru graţierea unor pedepse, astăzi, 2 februarie 2017, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei a doamnei procuror Oana Andreea Schmidt-Hăineală şi a domnului procuror Constantin Sima", arată reprezentanţii Ministerului Public.

Ministrul Justiţiei Florin Iordache şi-a delegat atribuţiile către secretarul de stat Constantin Sima, au declarat pentru News.ro surse din minister.

Conforn surselor citate, delegarea este valabilă pentru perioada 1 - 7 februarie, argumentul ministrului fiind că încep dezbaterile asupra legii bugetului de stat şi că acestea impun prezenţa sa în Parlament.

Iordache a avut totuşi miercuri o declaraţie de presă la grupul PSD de la Cameră, pe tema OUG privind modificarea codurilor penale.

De asemenea, miercuri seară, în timp ce în ţară aveau loc proteste faţă de adoptarea OUG, el a avut o postare pe contul de Facebook pe tema actului normativ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.