Ministerul de Justiţie de la Ankara a trimis vineri dimineaţă o nouă cerere de extrădare pentru cei opt soldaţi acuzaţi de implicare în puciul eşuat din noaptea de 15-16 iulie, după ce extrădarea acestora a fost blocată de Curtea Supremă a Greciei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Atena, magistraţii supremi au decis în urmă cu o zi împotriva extrădării celor opt soldaţi, care au solicitat azil politic după lovitura de stat eşuată împotriva preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Turcia îi acuză pe cei opt militari că s-au implicat în orchestrarea loviturii de stat şi sunt consideraţi trădători de regimul de la Ankara.

Hotărârea Curţii Supreme este definitivă şi nu se poate formula apel împotriva ei.

Cei opt ofiţeri au luptat împotriva extrădării timp de şase luni. Tribunale din primă instanţă au pronunţat hotărâri împărţite cu privire la extrădarea ofiţerilor, în urma unei serii de şedinţe separate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.