Băiatul de 13 ani operat de apendicită la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte care a fost externat şi apoi internat din nou cu complicaţii a murit din cauza unei embolii pulmonare, arată rezultatul examenului medico-legal. Între timp, părinţii copilului au depus plângere la Poliţie împotriva spitalului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decesul băiatului operat de apendicită la sfârşitul anului trecut la SJU Târgovişte, externat şi internat din nou cu complicaţii şi diagnosticat ulterior cu pneumopatie a fost cauzat de o embolie pulmonară, conform raportului medico-legal, au declarat pentru News.ro surse apropiate anchetei.

Între timp, familia copilului a depus plângerie la Poliţie împotriva spitalului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, Adelina Torcică, a declarat, luni, pentru News.ro că părinţii băiatului au depus la Poliţie o plângere privind decesul băiatului. De altfel, încă de săptămâna trecută IPJ Dâmboviţa deschisese o anchetă pentru ucidere din culpă în acest caz.

Băiatul de 13 ani a fost adus la SJU Târgovişte în 27 decembrie, fiind diagnosticat cu apendicită acută cangrenoasă cu peritonită şi operat în aceeaşi zi.

În 3 ianuarie, copilul a fost externat, iar o zi mai târziu părinţii l-au readus la spital, el având complicaţii la plaga rezultată în urma intervenţiei chirurgicale.

Medicii l-au internat din nou la Secţia de Chirurgie, începând să-l trateze pentru vindecarea plăgii. După o zi, copilul a început să tuşească şi să acuze un junghi toracic. În aceste condiţii, medicul pediatru care l-a consultat a cerut efectuarea unei radiografii, în urma căreia diagnosticul a fost de suspiciune pneumopatie bazală stângă, fiindu-i dat tratament.

În 10 ianuarie, în condiţiile în care evoluţia bolii nu a fost favorabilă, aşa cum se aşteptau medicii, copilului i s-a făcut o nouă radiografie care a arătat prezenţa aceloraşi semne, precum şi faptul că în plămân începuse să se strângă lichid. Având în vedere faptul că organismul copilului nu a răspuns la tratamentul iniţial, medicii i-au administrat un nou tratament.

Pe perioada internării, copilul a fost consultat zilnic, fiind ţinut constant sub observaţie medicală, medicul pediatru fiind cel care s-a ocupat de el. De altfel, ultimul control pediatric a avut loc ân 11 decembrie, la ora 16.15, iar după zece minute copilul a făcut stop cardio-respirator.

Băiatul a fost resuscitat şi intubat, personalul medical decizând să-l transfere la Secţia ATI. În timp ce era transportat cu liftul, băiatul a făcut al doilea stop cardio-respirator, însă nici după manevrele de resuscitare care au durat mai mult de o oră, copilul nu şi-a mai revenit. 

Purtătorul de cuvânt al SJU Târgovişte, medicul Elena Firoiu, declara, joi, pentru News.ro că în unitatea sanitară se face o anchetă pentru a se stabili condiţiile în care a murit copilul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.