Vicepreşedintele PSD Alba Gheorghe Damian, primarul din Ciugud, exclus vineri din partid, a anunţat, sâmbătă seară, că va ataca, potrivit statutului, decizia de excludere, el adăugând că rămâne ”fidel valorilor social-democrate” şi că are încredere într-un PSD european şi democratic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gheorghe Damian a anunţat, sâmbătă seară, pe pagina personală de Facebook, că va ataca, potrivit statutului, decizia de excludere a sa din PSD, afirmând că doreşte să facă acest lucru într-o manieră în care să limiteze cât mai mult prejudiciul de imagine pe care l-ar putea avea PSD în Alba.

”Sunt un om legat sufleteşte de PSD şi nu doresc să fiu scos pe uşa din spate din acest partid alături de care am avut rezultate foarte bune în ultimii 17 ani. Vă anunţ pe această cale că voi ataca, conform statutului, decizia de excludere a mea din partid şi doresc să fac acest lucru într-o manieră în care să limitez cât mai mult prejudiciul de imagine pe care l-ar putea avea PSD în Alba. Îmi respect colegii şi respect statutul partidului. Cred cu tărie că Partidul Social Democrat este un partid modern, construit pe valori europene şi în care primează democraţia”, a scris Gheorghe Damian. 

Edilul social-democrat a spus că nu înţelege cum de i se impută rezultatele obţinute de PSD în Alba la alegerile parlamentare când partidul ar fi obţinut ”un rezultat istoric” şi a câştigat alegerile în 9 din cele 11 oraşe şi municipii din judeţ.

”Mi s-a imputat rezultatul de la alegerile parlamentare, deşi în Alba PSD a obţinut un rezultat istoric propunând alegătorilor o echipă de buni profesionişti în care m-am regăsit şi eu. Am muncit mult alături de colegii mei, am bătut judeţul în lung şi în lat pentru a prezenta programul electoral al PSD şi echipa în care am crezut. (…) În final, am câştigat alegerile în 9 din cele 11 oraşe şi municipii, printre care şi Alba Iulia (oraş condus de peste 20 de ani de liberalul Mircea Hava). Am fost, cum spunea chiar colegul meu Ioan Dîrzu, preşedintele interimar al PSD Alba, umăr la umăr cu cea mai puternică organizaţie a PNL şi în final am obţinut un scor istoric”, a afirmat Gheorghe Damian.

Pe de altă parte, primarul susţine că i s-a oferit de foarte multe ori posibilitatea de ”a trăda” PSD, însă a rămas alături de partid chiar şi în momentele grele.

”Din anul 2000 sunt trup şi suflet alături de PSD, am crezut şi cred în acest partid şi am rămas alături de el chiar şi în momente grele în care alţii îmi promiteau tot felul de favoruri pentru a trăda. Nu am trădat pentru că nu am în sânge trădarea, ci sunt un om sincer, crescut la ţară, care ştiu ce înseamnă cuvântul dat şi onoarea. Am onoare şi sunt un om de echipă, un om care am militat mereu pentru valorile social-democrate”, mai spune Gheorghe Damian în mesajul postat public.

Primarul din Ciugud, comuna cu cea mai mare absorbţie de fonduri europene din România, care este şi vicepreşedinte al PSD Alba şi a câştigat al cincilea mandat de edil cu 85% din voturi, a fost exclus, vineri seară, din partid.

Preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, a declarat, vineri seară, pentru News.ro, că în Comitetul Executiv Judeţean al organizaţiei a avut loc o analiză aprofundată a modului cum s-a desfăşurat campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2016 cât şi a rezultatelor obţinute de organizaţia judeţeană şi s-a decis excluderea din partid a vicepreşedintelui PSD Alba, Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud, şi a consilierului judeţean Ioan Florea.

”Sunt nişte probleme interne şi nu aş vrea să intru în detalii. (…) Am început campania de reorganizare, de analiză. Uneori mai trebuie făcută şi curăţenie”, spunea Ioan Dîrzu.

Preşedintele PSD Alba a refuzat să ofere detalii concrete despre motivele care au stat la baza excluderii celor doi din PSD Alba şi să precizeze cine a făcut această propunere.

Gheorghe Damian este vicepreşedinte al PSD Alba şi primar în comuna Ciugud de peste 16 ani, iar Ioan Florea este consilier judeţean şi fost preşedinte executiv al partidului.

Social-democratul Gheorghe Damian a fost reales primar în Ciugud în 2016 cu 85% din voturi.

Comuna Ciugud are drumuri asfaltate chiar şi între parcelele agricole, internet gratuit în zonele publice, piste de biciclete şi foloseşte energie eoliană şi panouri solare pentru iluminatul public.

Ciugud a atras prin proiecte europene peste 16 milioane de euro, sumă care, potrivit estimărilor, ar fi bugetul comunei pe 50 de ani.

În 21 martie 2016, premierul de la acea dată Dacian Cioloş a lansat în această localitate ”Pachetul de măsuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate «Reforma Cioloş se întoarce acasă»”, eveniment la care au participat şi ministrul Agriculturii de atunci, Achim Irimescu, fostul vicepremier Vasile Dîncu, precum şi numeroşi fermieri şi primari din zona Ardealului.

Localitatea fusese aleasă tocmai datorită dezvoltării puternice de care s-a bucurat în ultimii 16 ani şi a măsurilor implementate de administraţia locală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.