Poliţiştii de religie sikh au primit dreptul să poarte turbane în loc de şepci la uniformă, a anunţat Departamentul de Poliţie din New York (NYPD), citat de CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisarul NYPD James O’Neill a anunţat schimbarea de politică într-o conferinţă de presă, flancat de ofiţeri cu turbane albastre pe cap, prinse cu insignă de poliţist.

„Vrem să facem NYPD cât mai divers posibil şi cred că această (măsură – n.r.) ne va ajuta mult în acest sens”, a adăugat comisarul.

“Este o schimbare majoră în politica noastră privind uniforma, deci a trebuit să ne ocupăm de acest lucru cu atenţie. Iar acum avem oportunitatea de a face o schimbare şi m-am gândit că este timpul să facem acest lucru”, a precizat O’Neill.

Ghidul NYPD este foarte strict în legătură cu ce pot purta ofiţerii pe cap, dar cei din religia sikh vor avea dreptul să poarte turbane, dacă primesc o dispensă semnată de conducere.

În prezent, circa 160 de ofiţeri sikh lucrează în NYPD.

Înainte de schimbarea politicii, ofiţerii sikh puteau purta un turban mai mic, numit patka, sub şapcă, a spus Gurvinder Singh, membru al Asociaţiei Ofiţerilor Sikh.

„Acum voi putea servi cu turbanul meu. Este un sentiment minunat”, a afirmat el. “Vor fi mult mai mulţi ofiţeri sikh care vor da examen”, a adăugat Singh.

NYPD a anunţat şi că, dacă primesc aprobare pe criterii religioase, poliţiştii vor putea să îşi lase barbă de 1,27 de centimetri. Anterior, reglementările permiteau barbă de maxim un milimetru.

Liderii comunităţii sikh au salutat schimbarea de politică privind turbanele, dar au cerut noi măsuri în privinţa părului facial.

„Deşi, în mod clar, este un pas extraordinar, suntem nerăbdători să revizuim politica în profunzime, pentru a ne asigura că sikh pot servi cu turbanele şi bărbile intacte, fără limitări sau restricţii”, a afirmat Kavneet Singh, membru al conducerii Fondului pentru Apărare Legală şi Educaţie al Sikh în America.

Turbanul şi barba sunt cerute de religia sikh.

NYPD a interzis iniţial bărbile pentru că interferează cu un anumit tip de măşti de gaze.

În cursul verii, NYPD a fost dată în judecată de un ofiţer musulman, Masood Syed, care spune că a fost suspendat pentru că a avut barba prea lungă.

Syed, care locuieşte în Queens, a fost repus în funcţie, dar cazul său este încă deschis. El cere în instanţă să i se permită să poate barbă de până la cinci centimetri, aşa cum îi cere religia.

Într-un interviu, Syed a descris decizia privind turbanele şi lungimea bărbii arbitrară şi dezamăgitoare.

Forţele de poliţie din numai cinci oraşe americane, printre care cea din Washington .C., Houston şi Riverside (California) le permit ofiţerilor sikh să aibă turban şi barbă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.