Agenţia Naţională de Integritate cere Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 cercetarea pentru fals în declaraţii a fostului manager al Centrului de Tratament al Toxicodependenţilor “Sfântul Stelian”, Cristina Hudiţă, pentru că nu a trecut în declaraţia de interese că este asociat şi administrator la două societăţi comerciale. Inspectorii de integritate au stabilit că, din aprilie 2011 până în noiembrie 2015, Hudiţă a fost în incompatibilitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), în perioada 1 aprilie 2011 - 23 noiembrie 2015, Cristina Hudiţă a ocupat simultan funcţia de manager al Centrului de Evaluare şi Tratament al Toxicodependenţilor Tineri “Sfântul Stelian” şi funcţia de medic primar în cadrul D&C Med Com SRL.  

De asemenea, în perioadele 1 aprilie 2011 - 29 iulie 2015 şi 1 aprilie 2011 - 11 noiembrie 2015, când era manager al Centrului “Sfântul Stelian”, Cristina Hudiţă a fost şi administrator în cadrul SC D&C Med Com SRL şi CMC Second Life SRL.

Inspectorii de integritate au mai stabilit că Hudiţă a obţinut, în perioada 2011-2015, din activităţi independente, respectiv de la cabinetul medical individual, venituri de 291.391 de lei.

ANI susţine că Hudiţă este suspectată de fals în declaraţii, pentru că nu a menţionat în declaraţia de interese din anul 2015 că este asociat şi administrator în cadrul SC D&C Med Com SRL şi CMC Second Life SRL, astfel că a cerut Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 să facă verificări pentru a stabili dacă va fi începută urmărirea penală pentru această faptă.

Potrivit prevederilor legale, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară si se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective.

Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.