Primarul Constanţei şi preşedintele executiv al PSD Constanţa, Decebal Făgădău, spune că partidul pe care îl conduce a câştigat în 62 de localităţi din cele 70 ale judeţului, s-a impus în toate localităţile din mediul urban, cu o singură excepţie, iar în municipiu a cţştigat în 206 secţii dintr-un total de 210.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“PSD a câştigat peste tot în judeţul Constanţa cu excepţia a şapte localităţi. Dacă vorbim despre mediul urban a câştigat în toate oraşele şi municipiile,  cu excepţia oraşului Eforie. Pe lângă cele şapte localităţi a mai fost o localitate, Ghindăreşti, unde comunitatea ruşilor lipoveni a luat mai multe voturi decât PSD, dar oricum nu eram într-o competiţie cu ei. Venind spre municipiu, mă bucur că din cele 210 secţii de votare am câştigat în 206 secţii de votare. Dacă ne gândim că la alegerile locale contracandidatul meu câştigase în 57 de secţii de votare, acum noi am pierdut patru secţii şi am câştigat în 206, dar în două dintre aceste secţii a câştigat USR, nu PNL”, a declarat Decebal Făgădău, luni, într-o conferinţă de presă.

El a spus că la nivelului judeţului PSD a obţinut cu peste 10.000 de voturi în plus faţă de alegerile locale.

Decebal Făgădău a mai afirmat că populaţia a dat un vot de blam la adresa formelor fără fond şi a înşelării încrederii.

“A contat foarte mult şi valul naţional, pentru că aţi văzut practic a fost un vot de blam şi cred că votul de blam a fost la adresa înşelării încrederii şi a mai fost dat şi la adres formelor fără fond. E uşor să zici că eşti transparent când nu faci nimic, e ca un hambar, dacă e gol laşi poarta deschisă că nu are nimeni ce să vadă ori cred oamenii şi-au seama că e nevoie să şi pui ceva în hambar şi au comparat cine a făcut treabă versus cine a făcut doar promisiuni sau un machiaj aşa populist”, a precizat preşedintele executiv al organizaţiei judeţene.

PSD a câştigat alegerilor în judeţul Constanţa, obţinând un scor dublu faţă de cel al principalului competitor electoral – PNL. Astfel, la Senat, social-democraţii au obţinut 45,44 la sută din voturi, PNL – 21.64 la sută, USR – 8.8 la sută, PMP – 8.55 la sută, ALDE – 6.29 la sută.

Pentru Camera Deputaţilor PSD are un scor de 44,76 la sută, PNL – 20,27 la sută, USR - 8.88 la sută, PMP – 8,59 la sută, ALDE – 6,38 la sută. Celelalte formaţiuni politice au obţinut sub cinci procente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.