Sculptura ”Visare” a lui Alfred Boucher, cu o valoare estimată între 30.000 şi 45.000 de euro, şi tablouri de Jean Steriadi, Gheorghe Petraşcu şi Theodor Aman se numără printre cele mai valoaroase lucrări de artă scoase la licitaţie joi de Artmark.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sculptura din marmură, datată 1897, face parte din seria dedicată temei ”Visul”, ciclu pe care l-a elaborat din 1896 până în 1902.

Lucrarea este foarte apropiată de sculptura omologă conservată la Muzeul Naţional de Artă al României (”Nud/Visul”, marmură de Carrara), dar şi de exemplarul aflat în Muzeul Paul Dubois-Alfred Boucher, de la Nogent-sur-Seine (”Le Rêve”), acesta din urmă fiind executat de artist în 1912. 

”Iarna pe uliţă” (1915) şi ”Case la Mangalia” (1921), semnate Gheorghe Petraşcu, respectiv Jean Steriadi, au fost evaluate, în parte, la 8.000 - 12.000 de euro.

Theodor Aman este prezent în licitaţia Artmark cu două lucrări: ”Cântecul cobzarului”, cu o valoare estimată între 4.000 - 7.500 de euro, şi ”Orientală cu mandolină”, estimată la 3.000 - 5.000 de euro.

În licitaţia colecţiei familiei Halfon-Elias, dinastie de bancheri, oameni de stat şi mecena, sunt cuprinse obiecte de epocă, decorative ori de mobilier, artă europeană şi românească.

Licitaţia va avea loc joi, de la ora 19.30, la Palatul Cesianu-Racoviţă din Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.