Igor Dodon, candidatul socialist la preşedinţia Moldovei, a afirmat că cel care va pierde trebuie să cheme populaţia la calm, candidatul PSRM susţinând că Republica Moldova nu are nevoie acum de destabilizare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A fost o campanie dificilă care a tulburat societatea foarte mult. Alegerile s-au finalizat. Oamenii au votat. Haideţi să nu tulburăm spiritele în societate. Scopul candidaţilor este să asigurăm un echilibru în societate. De aceea mă adresez oponentului politic: indiferent care va fi rezultatul, haideţi să chemăm oamenii la calm! Nu avem nevoie de tulburări, nu avem nevoie de provocări sau destabilizarea situaţiei în societate. Primul lucru pe care îl va face cel care va pierde este să cheme lumea la calm. Iar primul lucru pe care trebuie să-l facă viitorul preşedinte, este să trimită un mesaj nu doar celor care l-au susţinut, ci şi părţii adverse!”, a declarat Igor Dodon după închiderea urnelor.

Dodon s-a adresa direct şi contracandidatei sale, Maia Sandu. ”Gata, doamna Sandu, s-au terminat alegerile! Eu înţeleg că aveţi emoţii. Nu o să primească acum, o să primească peste patru ani. Cel mai probabil nu v-a reuşit acum. O să numărăm, o să vedem”, a spus Dodon.

Şi el s-a declarat nemulţumit de modul în care s-a desfăşurat scrutinul. ”Ştiu că mii, poate mii de oameni nu au putut să voteze. Vârstinicii nu au putut vota din cauza timpului, diaspora nu a putut vota din cauza că nu au ajuns buletine. A propos, celor ce la CEC (Comisia Electorală Centrală - n. red.) şi celor de la guvernare: v-am spus încă din 2014: haideţi să deschidem mai multe secţii peste hotare! Nu aţi vrut. Acum cineva de la CEC şi cineva de la Guvern va trebui să răspundă pentru acest lucru”, crede Dodon.

”Totul va fi bine! Moldova are viitor începând cu ziua de azi”, a conchis Dodon.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.