Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, vineri, la Timişoara, că PMP exclude, după alegeri, orice alianţă cu PSD, adăugând că "nici PNL nu reprezintă o soluţie mai bună, dar măcar nu miroase aşa urât”. Fostul şef al statului mai spune că, în cazul în care PMP va ajunge la guvernare, va cere poziţia de prim-ministru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Traian Băsescu a declarat, vineri, în discursul susţinut la lansarea candidaţilor din Timiş la Parlament, care a avut loc la Filarmonica ”Banatul”, din Timişoara, că PMP trebuie să se redovedească ca fiind ”altceva decât PNL şi PSD”.

”PMP în campanie trebuie să se redovedească ca fiind altceva decât PNL şi PSD. Aceste partide au pe conştiinţă tot ce a fost mai antidemocratic de la Revoluţie încoace. Suspendarea din 2007 au făcut-o împreună, suspendarea din 2012 au făcut-o împreună. Au pus cea mai odioasă maimuţă la Cotroceni, pe Crin Antonescu, au reuşit să facă din justiţie un cal de bătaie nejustificat. Sigur, în justiţie mai sunt multe lucruri care trebuie făcute, eu însumi le critic. Printre acestea, nerespectarea drepturilor fundamentale ale omului (...) Dorinţa de a pune justiţia sub control politic este o crimă la adresa României pe care PNL şi PSD ar face-o cu dragă inimă şi cu zâmbetul pe buze”, a spus Băsescu.

Liderul PMP a adăugat că în cazul în care partidul său va ajunge la guvernare va pune doua condiţii: ca PMP să dea prim-ministrul şi să existe un minister al reunificării României cu Republica Moldova.

”În cazul în care vom intra la guvernare, una din condiţiile de pe masa discuţiilor va fi ca PMP să dea prim ministrul guvernului şi de asemene, structura guvernului va trebui să aibă obligatoriu ministerul reunificării pentru ca obiectivul de ţară să se realizeze”, a mai spus Băsescu.

Întrebat din sală de către un membru al PMP ce alianţe este dispus PMP să facă în cazul în care va ajunge la guvernare, Băsescu a spus că exclude alianţa cu PSD.

”Exclud orice alianţă cu PSD. Însă să ştiţi că nici PNL nu reprezintă o soluţie mai bună, dar măcar nu miroase aşa urât”, a mai spus Băsescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.