Ministrul Imigraţiei, Theo Francken, a declarat că este pregătit ca executorii judecătoreşti să-i vândă mobila din birou decât să plătească o amendă impusă de instanţă, după ce a refuzat vehement să acorde o viză turistică unei familii siriene din Alep. De asemenea, demnitarul belgian a postat pe reţelele de socializare o poză în care ar munci într-un birou gol, după ce executorii judecătoreşti i-au predat ordinul instanţei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Se pune pe o poziţie mai înaltă decât legea”, a subliniat avocatul Thomas Mitevoy. Declaraţia avocatului vine după ce politicianul flamand a glumit că ar prefera ca executorii judecătoreşti să-i golescă biroul de mobilă decât să plătească o amendă de 4.000 de euro impusă de instanţă, pe care ministerul trebuie să o plătească până când acceptă acordarea vizelor turistice.

Un sirian a reuşit să scape din metropola asediată Alep şi să ajungă în Liban, unde a depus la misiunea diplomatică belgiană o solicitare pentru o viză de scurtă durată pentru întreaga sa familie, reprezentată de soţie şi de doi copii. De asemenea, o familie de cetăţeni belgieni s-a oferit să-i găzduiască pe cei patru sirieni, însă solicitarea de viză a fost respinsă de ministerul Imigraţiei.

Ulterior, gazdele belgiene l-au dat în judecată pe ministrul Imigraţiei. Cetăţenii belgieni au câştigat procesul, iar instanţa a impus plătirea unei amenzi de 4.000 de euro şi acordarea vizelor turistice pentru familia siriană.

Totuşi, Francken a argumentat că o asemenea cerere ar stabili un precedent, iar un val de migranţi sirieni ar urma să depună solicitări pentru vize turistice ca urmare a decizie instanţei.

”Am gestionat criza azilanţilor bine, iar lucurile par să fie sub control. Nu ne vom deschide complet porţile prin ambasadele şi consulatele noastre”, a declarat ministrul Imigraţiei.

Belgia a primit 7.500 de cereri de azil din partea unor sirieni în ultimul an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.