Parteneriatul dintre Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România şi ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) a fost lărgit săptămâna trecută, prin semnarea a încă un acord de cooperare între cele două instituţii cu ocazia conferinţei organizate de ACCA, cu tema Viitorul profesiei contabile şi de audit. Evenimentul a avut loc la Bucureşti şi a marcat împlinirea a zece ani de la deschiderea biroului local din România al Asociaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, partener al ACCA, a fost reprezentat la cel mai înalt nivel la evenimentul desfăşurat la Hotel Intercontinental, de preşedintele prof. univ. dr. Robert Aurelian Şova care a semnat, împreună cu directorul executiv dezvoltare al ACCA, Stephen Heathcote, documentul amintit.

 

Din 2003 CECCAR colaborează cu ACCA, în baza unui acord de cooperare în domeniul recunoaşterii calificării profesionale, şi din 2009, în baza unui acord în domeniul recunoaşterii pregătirii profesionale continue, aplicabil membrilor comuni ai celor două organisme profesionale. Prin documentul semnat, ACCA sprijină un număr limitat de stagiari şi membri CECCAR, prin acordarea unor condiţii financiare excepţionale la înregistrarea pentru calificarea ACCA. Potrivit acordului, valabil până la 31 martie 2017, „stagiarii şi membrii înscrişi în programele CECCAR, care sunt eligibile pentru a fi acreditate de către ACCA, se vor putea înregistra la ACCA înainte de finalizarea studiilor şi beneficia de condiţiile speciale ale acestui acord doar dacă echivalările lor ACCA sunt obţinute datorită statutului lor de stagiari sau membri CECCAR”. Evenimentul a reunit peste 200 de participanţi, un segment semnificativ fiind reprezentat de profesionişti contabili membri ai CECCAR.

Preşedintele CECCAR, prof. univ. dr. Robert Aurelian Şova, a subliniat în alocuţiunea sa importanţa documentului semnat şi a abordat aspecte esenţiale ale temei supuse atenţiei participanţilor, reamintind că profesioniştii contabili trebuie să conştientizeze importanţa pe care o reprezintă pentru mediul de afaceri din România. „Am discutat cu preşedintele ACCA despre necesitatea unei acreditări a programelor noastre de stagiu, în baza colaborării dintre cele două organisme. Este foarte important pentru noi să asigurăm un mediu de pregătire viitorilor profesionişti, care să le asigure succesul în piaţă”, a declarat prof. univ. dr. Robert Aurelian Şova, în cadrul conferinţei.

 

Contact:

Direcţia de Comunicare

E-mail: comunicare@ceccaro.ro

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.