O purtătoare de cuvânt a poliţiei nigeriene a anunţat că nu s-a plătit nicio răscumpărare pentru eliberarea inginerului român, care a fost răpit la începutul săptămânii de militanţii înarmaţi din Delta Nigerului. Inginerul Cristian Nedelcu lucra pentru firma de construcţii Dextron Ltd, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nigeriana Celestina Kalu a precizat că cetăţeanul român a fost salvat împreună cu un alt coleg de muncă, a cărui naţionalitate nu a fost anunţată.

”Aceştia au fost salvaţi în urmă cu două zile de-a lungul drumului Urhonigbe-Abraka. Nicio răscumpărare nu a fost plătită în acest caz şi niciun militant nu a fost arestat”, a declarat purtătoarea de cuvânt.

Inginerul român a fost răpit de militanţii nigerieni înarmaţi în regiunea Owa Oyibo din Delta Nigerului. Această zonă mlăştinoasă este bogată în hidrocarburi şi cunoscută pentru ciocniri violente între forţele guvernamentale şi militanţii, care organizează atacuri asupra rafinăriilor companiilor internaţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.