Peste 50.000 de pelerini s-au închinat, până miercuri seară, la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, iar aproximativ 1.500 de persoane participă, în cursul serii, la procesiunea intitulată Calea Sfinţilor, pe străzile din centrul oraşului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit organizatorilor pelerinajului religios de la Iaşi, până miercuri seară, peste 50.000 de credincioşi s-au închinat la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, în timp ce alte câteva mii de oameni aşteaptă la rândul format pe străzile din jurul Catedralei Mitropolitane.

Începând cu ora 19.00, aproximativ 1.500 de persoane participă, pe o ploaie torenţială, la o procesiune pe străzile din centrul Iaşiului, racla cu sfintele moaşte fiind purtată pe umeri de către preoţi, pe o distanţă de câţiva kilometri.

La procesiunea intitulată Calea Sfinţilor sunt prezenţi peste 50 de preoţi, dar şi militari care poartă în mâini torţe aprinse.

În jurul orei 21.00, racla va fi aşezată din nou în baldachinul amenajat în curtea Catedralei din Iaşi.

Miercuri dimineaţă, au fost aduse la Iaşi cu avionul din Cipru şi moaştele Sfântului Sfântului Cuvios Neofit Zăvorâtul.

Moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva vor rămâne depuse în baldachinul din curtea Catedralei din Iaşi până duminică.

Pentru pelerini a fost creat un culoar special de acces către Catedrala Mitropolitană.

Sfânta Liturghie este programată vineri, 14 octombrie şi se va desfăşura în faţa Catedralei Mitropolitane, pe pietonalul Ştefan cel Mare.

Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

Credincioşilor care stau noaptea la rând pentru a se închina la sfintele moaşte li se oferă de către autorităţi, dar şi de către Mitropolie, ceai cald şi pachete cu mâncare.

În anii precedenţi, pelerinii veniţi la Iaşi din toate colţurile ţării, au stat şi câte 12 ore la coadă, pentru a ajunge să se închine la racla cu sfintele moaşte, rândul pelerinilor atingând câţiva kilometri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.