Autorităţiile religioase indoneziene au emis miercuri dimineaţă o ”fatwa” - opinie privind legea islamică - prin care pornirea intenţionată a unor incendii forestiere devine un păcat în legea islamică. De asemenea, clericii musulmani au cerut oprirea incendiilor forestiere devastatoare, care cuprind în fiecare an sud-estul Asiei, transmite AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Coranul ne interzice să rănim mediul înconjurător, iar incendiile forestiere au un impact negativ nu doar asupra naturii, dar şi a sănătăţii umane - chiar şi statele vecine se plâng”, a declarat clericul islamist Huzaemah Tahino Yanggo.

Potrivit edictului religios, este împotriva legii islamice ca musulmanii să pornească în mod intenţionat un incendiu în pădure sau pe o plantaţie.

Incendiile forestire au devenit un incident din ce în ce mai comun, având în vedere că proprietarii platanţiilor de palmieri pornesc incendii ca o modalitate relativ ieftină de a curăţa terenul la finalul fiecărui sezon.

De asemenea, autorităţile indoneziene au atras atenţia că incendiile de vegetaţie de anul trecut au fost cele mai grave de până în prezent, iar nori groşi de fum şi smog au cuprins timp de câteva săptămâni mare parte din Indonezia, Malaezia şi Singapore.

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Siti Nurbaya Bakar, a primit cu entuziasm emiterea unei ”fatwa”, exprimându-şi speranţa că vestea va fi răspândită în comunităţile locale de către clericii islamişti.

Aceste edicte religioase nu au nicio putere legală şi sunt menite să-i încurajeze pe credincioşii devotaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.