Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a declarat joi că, din punctul de vedere al liberalilor, cea mai bună dată pentru organizarea alegerile parlamentare ar fi 11 decembrie, pe motiv că înainte de 4 decembrie sunt mai multe zile libere şi ar fi o prezenţă mică la vot, iar 27 noiembrie nu respectă preverile constituţionale

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Ar fi fost foarte bine dacă le-am fi putut organiza în noiembrie, dar nu se pot organiza în noiembrie şi atunci în discuţii au fost 4 sau 11 decembrie (...) Am spus foarte clar domnului prim-ministru, şi eu şi doamna Gorghiu, că 4 decembrie este o dată foarte nepotrivită din foarte multe puncte de vedere. În primul rând, Parlamentul trebuie să fie reprezentativ, ori gândiţi-vă va fi aproape o săptămână de zile libere - Sf. Andrei liber, 1-2 decembrie libere, iar luni este şi ajun de Sf. Nicolae - şi oamenii îşi vor alege aşa cum îşi vor dori de cuviinţă şi atunci cu toate că este târziu, şi eu sunt de acord, dar aceasta este Constituţia. Cea mai potrivită ca să nu mergem foarte departe este 11 decembrie. Este singurul motiv pentru care noi nu suntem cu 4 decembrie. Adică să vină cât mai mulţi români la vot. Dacă s-ar fi putut în 27 noiembrie absolut de acord, dar nu se poate”, a declarat Vasile Blaga. 
 
Referitor la temerile social-democraţilor legate de faptul că desfăşurarea alegerilor pe 11 decembrie ar determina adoptarea bugetului pe anul 2017 abia în luna februarie, copreşedintele PNL a afirmat că, indiferent dacă alegerile vor avea loc pe 4 sau 11 decembrie, s-ar putea ajunge în această situaţie.
 
”Altfel nu se ajunge cu bugetul în februarie? Hai să fim serioşi! Dacă doresc (n.r. - social-democraţii), dar se pare că nu doresc să vină cât mai mulţi români la vot atunci vor fi de acord cu 11 decembrie. Discuţiile pentru buget pot continua şi în februarie şi în martie dacă se vrea în Parlament. Am mai avut discuţii, am mai avut şi bugete făcute în două zile”, a conchis Blaga. 
 
Liderul PSD, Liviu Dragnea, susţine că premierul Dacian Cioloş ”face jocul” PNL în privinţa stabilirii datei alegerilor parlamentare, adăugând că liberalii nu vor câştiga sau pierde alegerile în funcţie de acest lucru. El a mai spus că interesul este ca la alegeri să vină cât mai mulţi români, însă cu cât se înaintează data spre luna decembrie există o posibilitate mai mare ca vremea să fie rea, iar oamenii să nu poată să vină la vot.

”Eu i-am spus-o şi premierului, şi nu i-am spus nici cu supărare şi nici cu nervi, dar părerea mea este că aici face jocul PNL. Este un joc prost, după părerea mea, pentru că PNL nu aşa câştigă şi pierde alegerile, în funcţie de dată, dar este foarte greu să nu te gândeşti, în condiţiile în care am văzut declaraţii publice ale unor membri ai guvernului tehnocrat, care au început să facă politică şi să spună că vor să candideze sau vor candida pe listele PNL. Ştiu că premierul Dacian Cioloş a schimbat câţiva secretari de stat numai pentru faptul că au fost la televizor în câteva emisiuni şi i s-a părut că au făcut politică. Şi l-am aprobat pentru asta, dar acum, când membri ai Guvernului fac lucrul acesta, se pare că nu doreşte să-i schimbe”, a declarat, joi, la Mamaia, Liviu Dragnea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.