În Nisa, autorităţile locale au anunţat o interdicţie privind purtarea costumului de baie de tip burkini pe plaje, la mai bine de o lună după ce metropola franceză a fost zguduită de un atentat jihadist, soldat cu moartea a 86 de persoane şi rănirea câtorva sute, scrie New York Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile locale au susţinut că purtarea burkini, care se aseamănă cu un costum complet de înot dotat cu o glugă, reprezintă un semn al opresiunii femeilor şi încalcă principiile seculare ale statului francez. Însă, comunitatea musulmană numeroasă explică că o asemenea măsură nu este decât discriminatorie.

Metropola Nisa a fost devastată, în urmă cu mai bine o lună, atunci când un atacator tunisian a intrat cu camionul frogorific pe Promenad des Angles, unde câteva mii de persoane urmăreau focurile de artificii cu ocazia zilei naţionale a Franţei. Până acum, 86 de persoane şi-au pierdut viaţa în atentatul terorist, dintre care două au decedat ulterior în spital.

Joi, administraţia din Nisa a emis un ordin prin care sunt interzise toate costumele de baie care au conotaţii religioase.

Alte oraşe franceze au luat deja pasul de a interzice purtarea costumului de baie de tip burkini, inclusiv renumita staţiune Cannes.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.