Presupusul autor al masacrului din Orlando a sunat la 911 pentru a jura credinţă Statului Islamic şi i-a menţionat pe autorii atacului cu bombă de la Boston, potrivit unui oficial american, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, o echipă de genişti locali şi federali au intrat în apartamentul din Fort Pierce, în Florida, al Omar Mateen, presupusul atacator, potrivit unei surse din domeniul aplicării legii.

FBI-ul l-a anchetat pe suspect pentru eventuale legături sau pentru că ar fi fost un simpatizant al islamismului extremist, potrivit unui oficial din domeniul aplicării legii şi unui oficial american.

Două dosare au fost deschise pe numele lui Mateen, a declarat pentru CNN oficialul din domeniul aplicării legii.

Însă anchetele nu au găsit probe pentru a-l inculpa, a precizat această sursă.

Omar Saddiqui Mateen a fost cel care a deschis focul în clubul de noapte gay de la Orlando şi a omorât 50 de oameni, au declarat doi oficiali din domeniul aplicării legii pentru CNN.

Tânărul, în vârstă de 29 de ani, era cunoscut FBI, potrivit acestor surse - una dintre sutele de persoane aflate pe radarul poliţiei federale ca simpatizanţi ai Statului islamic, potrivit celor două surse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.